Kütahya “HİŞDANMA” TARAFTAR OLUŞUMU KURULDU

“HİŞDANMA” TARAFTAR OLUŞUMU KURULDU

15.08.2014 - 13:59 | Son Güncellenme:

.

“HİŞDANMA” TARAFTAR OLUŞUMU KURULDU

Tavşanlı’da TKİ Tavşanlı Linyitspor’un taraftarları tarafından “Hişdanma” ismiyle bağımsız bir taraftar oluşumu kuruldu.
Hişdanma Taraftar oluşumu adına konuşan Abdurrahman Giritli, “Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki; bugün Hişdanma Taraftar Oluşumu çatısı altında toplanmamızın amacı tribün geçmişimizde aktif olarak bulunduğumuz gruplara karşı kesinlikle cephe almak değildir. Grup olmanın yetersiz olduğu düşüncesi bizleri farklı bir olguya itmiş; taraftar olmanın sadece tribünde yer almak olmadığı, sosyal anlamda insanları tamamlayıcı bir güç olması gerektiği gerçeğinden dolayı yapılanmasını yaptığımız bu topluluğun adını da grup olarak değil oluşum olarak belirlememizi sağlamıştır” dedi.
Hişdanma Taraftar Oluşumu olarak sadece Linyitspor’un tribündeki destekçisi değil, insanlara faydalı olabilmeyi de amaçladıklarını dile getiren Giritli, “Kendimize gaye edindiğimiz bu yolda insanların bilinç altında oluşan taraftar profilini değiştirmek için diyoruz ki; muhabbet için hişdanma. Hişdanma Taraftar Oluşumu; küfrün ve haksızlığın karşısında sevgi ve saygının daima yanındadır.
Hişdanma Taraftar Oluşumu; günümüzde uyuşturucu madde ve alkol tüketiminin gençlerimiz üzerindeki olumsuz sonuçlarını görmekte, bu bağımlılığı sosyal eksiklikleri tamamlayarak minimize etmeyi hedeflemektedir. Hişdanma Taraftar Oluşumu; bünyesinde hiçbir siyasi olguyu barındırmaz ve her görüşe saygılıdır. Hişdanma Taraftar Oluşumu; meşru müdafaa haricinde hiçbir şekilde şiddet yanlısı değildir” şeklinde konuştu.
Hişdanmanın Tavşanlı şivesinde kullanılan bir kelime olduğunu ve “ses çıkarma, konuşma” anlamı taşıdığını kaydeden Giritli, “Yöresel ağızda deyim haline gelmiş (Aman Hişdanma) boş vermek, olmamış saymak demektir. Bizde hayatın karşımıza çıkardığı olumsuzlukları yok saydığımız ve pes etmemeyi ilke edindiğimiz için; hişdanma” diyoruz ifadelerini kullandı.