Ankara Hitit Üniversitesi'nde "Bağımlılık" Araştırılacak

Hitit Üniversitesi'nde "Bağımlılık" Araştırılacak

22.11.2017 - 14:19 | Son Güncellenme:

.

Hitit Üniversitesinde Bağımlılık Araştırılacak

ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emre Karadere, Çorum'da bağımlılığın kişilerde görülme sıklığını tespit etmek üzere çalışma yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Karadere, Hitit Üniversitesinde düzenlediği basın toplantısında, üniversite bünyesinde yeni kurulan Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgiler verdi.

- Farklı metodlar denenecek

Türkiye'de bağımlılığın sıklığının henüz öğrenilemediğini, bağımlılık konusunun "damgalanma" endişesiyle gizli kalmasından dolayı bu konuda çalışma yapmanın güç olduğunu ifade eden Karadere, bu konuda farklı metotlar deneyerek bağımlılığın sıklığını öğrenmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Daha sonraki süreçte bağımlılığın nedenleri üzerine çalışmalar yapacaklarının altını çizen Karadere, "İnsanları bağımlılığa iten nedenleri öğrendikten sonra bağımlılıkla mücadele edebileceğiz. Elimizdeki tıbbi veriler. Bağımlı hastaların tedavisinde çok başarılı olamadığımızı gösteriyor. Öncelikle bilimsel veriler elde edip, daha sonra bu verileri bağımlılıkla mücadelede etkin bir şekilde kullanacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

- Bağımlılık çeşitleri

Madde bağımlılığının yanı sıra başta internet olmak üzere insanların bir çok konuda bağımlılıklarının bulunduğuna dikkat çeken Karadere, "Dolayısıyla bilinen tüm bağımlılık konuları üzerine çalışmalar yapacağız. Muhtar gibi, öğretmen gibi ya da imam gibi kamuoyu önderlerine bağımlılık konusunda sürekli bilgiler vererek bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bağımlılıkla mücadeleyi sürekli hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, bağımlılık denildiğinde akla ilk olarak sigaranın geldiğini ancak ihtiyaç dışında gün içerisinde cep telefonuna bakılmasının da bağımlılık konusu olabileceğine belirterek, merkezin bu gibi konularda Türkiye'ye ışık tutacak çalışmalar yapacağını söyledi.