Bitlis "Hizan Her Mevsim Güzeldir" Fotoğraf Yarışması

"Hizan Her Mevsim Güzeldir" Fotoğraf Yarışması

16.09.2017 - 16:13 | Son Güncellenme:

.

Hizan Her Mevsim Güzeldir Fotoğraf Yarışması

BİTLİS (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile görevlendirme yapılan Hizan Belediyesi, fotoğraf yarışması düzenleyecek.

Haberin Devamı

Hizan Belediyesi, Hizan Kaymakamlığı ve Hizan Fotoğrafçılık ve Doğa Sporları Derneği (HİFOD) organizasyonuyla ilçenin yaşam ve doğal dokusunun belgelenmesi, bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla "Hizan Her Mevsim Güzeldir" konulu fotoğraf yarışması yapacak.

Hizan Belediyesi'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kayıt sırasında fotoğraf makinesinin tarih güncellemesi ve bellek kartının sıfırlaması yapılır. Yarışmaya sadece foto safaride çekilen fotoğraflar teslim edilebilir. Daha önceden çekilmiş fotoğraflar kullanılamaz. Fotoğrafçı en fazla 5 fotoğrafla yarışmaya katılabilir. Yarışma belge niteliği taşıyacağından, basit düzeltme ve iyileştirme işlemlerinin dışında hiç bir şekilde başkalaştırılmaya gidilmeyecek, fotoğrafın özelliğini bozacak ekleme ve çıkarma yapılmayacaktır. Kayıt yaptıran yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve kurallara uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Fotoğrafçı fotoğraflarını dijital ortamda teslim eder ve teslim ederken katılım formunu imzalar. Yarışmada sergileme alan fotoğraflar sahiplerinin isimleri belirtilmek kaydı ile ayrıca bir telif ücreti ödenmeden Hizan Kaymakamlığı tarafından afiş, broşür, katalog vb. basılı yayınlarda ve dijital ortamlarda tanıtım amaçlı kullanılabilecektir. Ödül, mansiyon ve sergileme alan eserler Hizan Kaymakamlığı ve Hizan Belediyesi'nin web sayfası ve Sosyal Medya Hesapları üzerinden yayınlanacaktır. Ayrıca ödül ve mansiyon alan eserler bu kurumlarca sergilenebilecek ve basılacak kitapta yer alacaktır. Foto Safariye katılacak fotoğrafçılar, Hizan'a kendi imkanlarıyla gelecektir. Hizan'daki fotoğraf gezisi için ulaşım, yemek ve konaklama giderleri Hizan Belediyesince karşılanacaktır."

Haberin Devamı

Yarışmada birinciye 3 bin ikinciye 2 bin üçüncüye bin lira verileceği belirtilen açıklamada, "Yarışmaya katılacak fotoğrafçıların 27 ila 29 Ekim tarihlerinde 0506 6593085 - 05448935013 telefon numaralarına kayıt yaptırabilecekler." ifadeleri kullanıldı.