Dünya Hizbullah’tan intifada çağrısına destek

Hizbullah’tan intifada çağrısına destek

09.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hamas’ın ‘yeni intifada’ çağrısına Hizbullah’tan destek geldi. ‘ABD’nin bariz saldırısıyla karşı karşıyayız’ diyen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, “Yeni intifada çağrısını destekliyoruz. Filistinlilerin ayaklanması, direnişi sürdürmesi, ABD’nin kararına verilecek en büyük darbe, en büyük yanıt olacaktır” diye konuştu.

Hizbullah’tan intifada çağrısına destek

Nasrallah, bir televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün “İsrail’in başkenti” olarak tanıması ve Tel Aviv’deki büyükelçiliğin Kudüs’e taşınması kararına tepki göstererek, “Trump’ın Kudüs hakkında verdiği karar yeni bir Balfour Deklarasyonu’dur” dedi.
Nasrallah, “İsrail, Arap devletlerinin, Avrupa’nın, Rusya’nın yada Çin’in ne yaptığını umursamıyor. Sadece ABD’nin duruşunu önemsiyor. Trump’ın bu adımı uluslararası anlaşmaları ihlal etmesi yönünde İsrail’i cesaretlendirecek” ifadelerini kullandı. Mescid-i Aksa’nın tehdit altında olduğunu belirten Nasrallah, “Bir sabah uyandığımızda Aksa’nın yıkıldığını görürsek şaşırmayalım. Bütün Filistinliler Doğu Kudüs’ün devletlerinin başkenti olması konusunda hemfikir. Ancak bugün ABD, anlaşmalara rağmen bunu reddetti” diye konuştu.