Gündem Hızlı trenin imdadına kara tren yetişti

Hızlı trenin imdadına kara tren yetişti

01.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurt çapındaki elektrik kesintisi sırasında seferde olan 5 yüksek hızlı tren (YHT) yolda kaldı. Ankara-İstanbul seferini yapan YHT Eskişehir Garı’na 10 kilometre kala durdu

Hızlı trenin imdadına kara tren yetişti

Yolcular trenin içinde 1.5 saat bekledikten sonra Eskişehir Garı’ndan hareket eden dizel lokomotif YHT’ni yolcularıyla gara getirdi. Yolcular gar önünde bekleyen otobüslere binerek İstanbul’a gönderildi. Elektrik kesintisi nedeniyle Sakarya’da duran YHT, dizel makinelerle İzmit Garı’na çekildi, yolcular otobüslerle Pendik’e gönderildi. Konya’da da YHT seferleri iptal edildi. Perondaki bir YHT, dizel motorlu lokomotifle çekildi. Seferlerin iptal edilmesiyle garda bekleyen vatandaşlar, otobüslerle taşındı. TCDD Genel Müdürlüğü, kesinti sırasında seferde olan 5 yüksek hızlı trenin dizel elektrikli lokomotiflerle çekildiğini yolcuların da seyahatlerinin otobüslerle sağlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

En büyük korkuyu evdeki hasta yaşadı
Artvin’de, 18 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu felç olup evinde solunum cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren İsminaz Yılmaz elektrik kesintisi yüzünden endişeli saatler yaşadı. Elektrik kesintisinde solunum cihazını en geç 1.5 dakikada çalıştırmaması halinde ölüm riski taşıyan Yılmaz, “Elekrtikler kesilince yaşadığım korkuyu kimse bilemez” dedi.
AA

ALES başvuru süresi uzatıldı
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ilkbahar dönemi başvuruları, yurt genelindeki elektrik kesintisi nedeniyle bir gün uzatıldı. ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, yurt genelindeki elektrik kesintisi yüzünden başvuru merkezlerinde yoğunluk nedeniyle işlemlerinin yarın mesai saati bitiminde, internet aracılığıyla başvuracaklar için ise saat 23.59’da sona ereceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Asansörlerde kâbus
Yurt genelinde binlerce kişi elektrik kesintisine asansörde yakalandı. Mahsur kalanları itfaiye ekipleri kurtardı.

24 bin 500 eczane elektrik mağduru
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Bayazıt İlhan, hastanelerin ameliyathane, yoğun bakım, yenidoğan, solunum makinesine bağlı hastaların bulunduğu servisler ve diyaliz merkezlerinde uzun süreli elektrik kesintilerinin hayati tehlike yarattığını söyledi.
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ise, 24 bin 500 eczanede elektrik olmadığını belirterek, “Çok az eczanede jeneratör var. Eczanelerde bazı ilaçların buzdolabında saklanması gerekiyor biliyorsunuz. Kesinti sürerse, buzdolabını hiç açmamak kaydıyla soğuk zincirndeki ilaçlar en geç yarın (bugün) sabaha kadar saklanabilir. Aksi halde bu kapsamdaki kanser ilaçları, insülin ve bazı aşılar kullanılamaz hale gelecek” dedi. Yetkililer ayrıca 2 ila 8 derecede korunan aşıların elektrik 6-10 saat gelmezse kaybedileceği belirtildi. AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara