Ekonomi Taşeron kararı KİT’leri kapsıyor

Taşeron kararı KİT’leri kapsıyor

20.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin taşeron işçiyi ilgilendiren kadro düzenlemesinin kapsamının birkaç gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Taşeron kararı KİT’leri kapsıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye bakanlıklarının yürüttüğü çalışmada sona gelindi. Özellikle KİT’lerde çalışan yaklaşık 50 bin taşeron işçisinin de kadro düzenlemesine dahil edilmesini isteyen sendikalar, taleplerini iletmişti.

Haberin Devamı

Önce sınav var

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu arasındaki görüşmede, KİT’lerdeki 50 bin taşeron işçisinin de düzenlemeye dahil edilmesi yönünde fikir birliğine varıldığı öğrenildi. Taşeron işçilerin kadroya alınmasında yaş ve eğitim seviyesi şartı aranmayacak. Kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler öncelikle çalıştıkları kurumlara başvuruda bulunacak, başvuruların ardından yapacakları işle ilgili bir sınava tabi tutulacak. Başarılı olanlar, güvenlik soruşturmasının ardından bulundukları iş yerlerinde kadrolu çalışmaya başlayacak. Emekli olup kamuda taşeron işçi olarak çalışanlar, emekli statüsünde oldukları için kadroya alınmayacak.

Kadroya kavuşacak işçiler mevcut ücretleriyle çalışacak, tayin hakları bulunmayacak. Sahip olacakları 52 günlük ilave ikramiye sayesinde 2 aylık ücretlerine yaklaşan bir kazanca sahip olacak. Bu işçilerin ücretlerine sonraki dönemde dahil olacakları toplu iş sözleşmeleriyle artışlar yapılacak.

Haberin Devamı