Ekonomi Hizmet ihracatında hedef 150 milyar $

Hizmet ihracatında hedef 150 milyar $

15.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı M. İlker Aycı, “50 milyar dolar olan ihracatımızı 150 milyar dolara çıkartmak amacıyla çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

Hizmet ihracatında  hedef 150 milyar $

Yazılım, turizm, yurt dışı müteahhitlik, yük ve yolcu taşımacılığı, dizi-film, sağlık, danışmanlık gibi hizmet alanlarında ihracat yapan firmaları bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan ve Başkanlığı Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı tarafından yürütülen ‘Hizmet İhracatçıları Birliği’, Ankara’da kapsamlı bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Hizmet ihracatında  hedef 150 milyar $

Haberin Devamı

Ankara temasları

Birlik Başkanı M. İlker Aycı ve Başkan Yardımcısı Ahmet Akbalık ile birlikte üyeler Mehmet Erdoğan, Mehmet Fatih Aksoy, Mustafa Aydın, Salih Zeki Çakır, Fatih Volkan Kazova, Kamil Orman, Emre Eldener ve Ömer Gülen tarafından gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında ilgili heyet, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Mehmet Cahit Turhan, T.C. Millî Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk, T.C. Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy tarafından makamlarında kabul edildi.

Görüşmelerde, birlik heyeti ile bakanlar arasında karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

İhracat seferberliği

Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı İlker Aycı, Ankara’daki temaslarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bugün bizim için çok kıymetli olan bir dizi görüşmeyi gerçekleştirmek üzere, Sayın Bakanlarımızca kabul edilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her bir görüşme, kendi içerisinde çok önemli ve faydalı fikir alış verişleri içeren toplantılardı. Bu toplantılarda önümüzdeki dönemde Türkiye’nin ihracatındaki hedeflerini en hızlı şekilde yakalamak ve ülkemize süratle döviz girdisi sağlayabilmek adına hangi aksiyonları alabileceğimize dair değerli bakanlarımızla önemli konular üzerinde durduk. Birlik olarak on farklı sektörümüzün temsilcisiyle ihracata daha büyük bir ivme kazandırabilmek adına ihracat seferberliğini başlattık. 50 milyar dolarlık ihracatımızı 150 milyar dolara çıkartabilmek için bakanlarımızla istişarelerde bulunduk.”

Yazarlar