Gaziantep Hkü'de Mezuniyet Sevinci

Hkü'de Mezuniyet Sevinci

24.05.2017 - 17:03 | Son Güncellenme:

HKÜ'den mezun olan bin 413 öğrenci, mezuniyet belgelerini aldı

Hküde Mezuniyet Sevinci

GAZİANTEP (AA) - Hasan Kalyoncu Üniversitesinden (HKÜ) 2016-2017 akademik yılında mezun olan öğrenciler, mezuniyet belgelerini törenle aldı.

Haberin Devamı

Üniversitenin 2016-2017Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, üniversitenin çeşitli fakülte ve yüksekokullarından mezun olan bin 413 öğrenciyi geleceğe uğurlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Bu sevincin mimarları akademisyenlere teşekkür eden Yılmaz, "Üniversitemizin birçok bölümü tüm vakıf üniversiteleri arasında en yüksek puanla öğrenci alan bölümler arasında yer almıştır." dedi.

Bu akademik yılın insanları birbirine yakınlaştıran ve güçlü arkadaşlıkların yaşandığı unutulmayacak bir sene olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Mezuniyet günleriyse başarılarınızın taçlandığı coşkulu ve aynı zamanda gururlu günlerdir. Siz öğrenciler, derslerinizde elde ettiğiniz başarılarla bizlerin ve ailelerinizin haklı gururu oldunuz. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu. Birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek ve paylaşarak görüşlerinizi oluşturdunuz. Bildiğini zannetmek öğrenmenin en büyük düşmanıdır. Asla bildiklerinizle yetinmeyin, zorluklardan şikayet etmeyin, değiştirmeye çalışmayın, değişerek hayata anlam vermeyi dert edinin. Mezun olduğunuz üniversitenize, ülkenize, geleceğinize olan inancınızı ve kendinize olan güveninizi asla kaybetmeyin."

Haberin Devamı

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu da Güneydoğu'da kurulan ilk vakıf üniversitesi olarak 3. mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadığını söyledi.

Kalyoncu, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar kendilerinden ilgi ve desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Mezunlar adına konuşan Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü birincisi Sümeyye Aksoy da bir yandan yeni başarılar için heyecanlandıklarını, diğer taraftan da ayrılığın hüznünü yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından fakülte ve yüksekokulların çeşitli bölümlerinden mezunlar tek tek çağrılarak mezuniyet belgeleri verildi.

Öğrenciler, belgelerini AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ile Tamer Yılmaz ve Cemal Kalyoncu'nun elinden aldı.

Haberin Devamı

Mezuniyet belgelerinin dağıtımının ardından rektörlük binasının önünde toplanan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak kutlama yaptı.