Cadde Hobbit: Beş Ordunun Savaşı için dev anket düzenleniyor!

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı için dev anket düzenleniyor!

18.12.2014 - 14:16 | Son Güncellenme:

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ardından Hobbit serisi son filmi ile vizyonda. 17 Aralık'ta vizyona giren Hobbit: Beş Ordunun Savaşı filmi için büyük bir anket düzenleniyor. 46 ülke araştırmacılarını bir araya getiren Hobbit 3 izleyici için ne ifade edecek merakla bekleniyor.

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı için dev anket düzenleniyor

17 Aralık'ta vizyona çıkan 'Hobbit: Beş Ordunun Savaşı' (The Hobbit: The Battle Of The Five Armies) filmi, aynı zamanda dünyanın en geniş kapsamlı izleyici araştırmasının da konusu oluyor. 46 ülkeden araştırmacıları bir araya getiren proje, Hobbit üçlemesinin izleyici için ne anlam ifade ettiğini ortaya koymayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Warner Bros'tan yapılan açıklamaya göre, New Line Cinema ve Metro-Goldwyn-Mayer Pictures (MGM) yapımı olan "Hobbit: Beş Ordunun Savaşı", dünyada ve Türkiye'de vizyona girdi.
İlk gün 109 bin kişi tarafından izlenen film, tüm zamanların en iyi hafta içi yabancı film açılışına imza attı.

Bu ölçekte bir işbirliğinin ilk örneği olan araştırma, akademisyenler Martin Barker, Matt Hills ve Ernest Mathijs tarafından koordine ediliyor. 35 farklı dilde gerçekleştirilecek araştırmaya temel oluşturacak anket formunun Türkçesine http://www.worldhobbitproject.org/tr/home/ adresinden ulaşılıyor.

Dünyanın her yerinden farklı grupların ve insan topluluklarının tepkilerini karşılaştırmayı amaçlayan araştırmanın bulguları önümüzdeki yıllarda geniş kesimlerle paylaşılacak.

Haberin Devamı

Hobbit araştırmasını yürüten ekibin bir bölümü, 2003-4 yıllarında 'Yüzüklerin Efendisi' filmleriyle ilgili bir projede yer almıştı. Söz konusu proje, 18 ülkeden araştırmacıyı bir araya getirmişti. Proje, özel olarak geliştirilen bir anket formuyla dünyanın dört bir yanından 25.000 izleyicinin değerlendirmelerini almıştı.

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı Fragmanı