Gündem Hobi atölyelerinde yepyeni bir hayat

Hobi atölyelerinde yepyeni bir hayat

21.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Suriyeli sığınmacı kadınlar, KADEM atölyelerindeki fotoğraf, resim, kaligrafi, çini, ebru ve seramik kurslarına katılıyor.

Hobi atölyelerinde yepyeni bir hayat

Suriyeli sığınmacı kadınlar, İstanbul Fatih’teki Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Sığınmacı Kadınlar Sosyoekonomik Araştırmalar Merkezi’nde düzenlenen kurslar sayesinde hem hobi ediniyor hem sosyalleşiyor. Hobi atölyelerinde 55 sığınmacı kadına fotoğraf, resim, hüsnü hat, çini, seramik ve ebru sanatı eğitimi veriliyor. KADEM Dış İlişkiler ve Projeler Direktörü Sezen Güngör, Sosyoekonomik Araştırmalar Merkezi’nin sığınmacı kadınlara hizmet verdiğini belirtti. AFAD ile birlikte amaçlarının kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel uyumuna katkıda bulunmak olduğunu belirten Güngör şunları söyledi:

Haberin Devamı

Hedef: Sosyal uyum

“İlk hedefimiz Suriye’den gelen 100 kadına hizmet vermekti. Proje süremiz 27 ay olarak planlandı. 11 ayı geride bıraktık. Bu 11 ayda 600 sığınmacı kadına eğitim verdik. Sosyal faaliyetlerimizle birlikte 2 bini aşkın sığınmacı kadına hizmet vermiş olduk. Projenin 27 ayı tamamlandığında çok daha fazla kadına ulaşacağız.” Sezen Güngör, hedeflerden birinin sosyal uyum olduğunu ve bu çerçevede kadınlara dil eğitimi verdiklerini ifade etti.

‘Ebru sanatı mutlu ediyor’

Atölyede ebru eğitimi alan sığınmacı kadınlardan Alaa Kanina (30) Suriye’de iktisat okuduğunu ve yıllarca sınıf öğretmenliği yaptığını söyledi. İstanbul’a yerleştikten sonra eşinin bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başladığını, kendisinin de Türkçe öğrenmek için kursa gittiğini anlatan Kanina, “Televizyonda ebru sanatıyla ilgili programı izledikten sonra kursları araştırdım. KADEM’de ebru kursu açıldığını görünce hemen başvurdum. Ebru sanatıyla uğraşmak beni mutlu ediyor” dedi.l LALE BİLDİRİCİ İstanbul AA

Haberin Devamı

Hobi atölyelerinde yepyeni bir hayat