Gündem Hocaların hocasına veda

Hocaların hocasına veda

26.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden anayasa hukukçusu, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, dün meslektaşları ve öğrencilerinin alkışları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Hocaların hocasına veda

Teziç için ilk tören 2000-2003’te rektörlüğünü yaptığı Galatasaray Üniversitesi’nde düzenlendi. Eşi Deniz Teziç, oğulları Kerem Teziç ve Kuthan Erkaya’nın taziyeleri kabul ettiği törene, aralarında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile akademisyenler ve öğrencilerinin de olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Alkışlar eşliğinde

Teziç için ikinci tören Ortaköy’deki Büyük Mecidiye Camii’nde gerçekleştirildi. Avluda taziyeleri, eşi Deniz Teziç, oğulları kabul ederken, Prof. Dr. Teziç’in Türk bayrağına sarılı tabutunun başında iki zabıta nöbet tuttu.

Törene, Teziç’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Prof. Dr. Sabih Kanadoğlu, Prof. Dr. Mehmet Haberal, sanatçı Müjdat Gezen ile çalışma arkadaşları ve öğrenciler de katıldı. Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu ve Aşiyan Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

Haberin Devamı

‘Cumhuriyet çocuğu’

Tören öncesi Başbuğ, Kıraç ve Özbek, Teziç’in tabutuna karanfil koyarak dua okudu. İnan Kıraç, törende yaptığı konuşmada, “Çok kıymetli bir Türk çocuğunu, bir cumhuriyet çocuğumuzu yolcu ediyoruz. O, Galatasaray Lisesi’nin Türkiye’nin en üstün seviyesine getirilmesinde büyük katkı sağladı. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni Türkiye’nin en iyi hukuk fakülteleri arasına soktu. Onu kaybetmek bizler, aile ve Galatasaray camiası için çok acı. İnandığım ve rahatlıkla söyleyebileceğim bir şey var; o da fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür talebeleri kendi adını ve Galatasaray adını yaşatacaktır” dedi.