Gündem Hollanda Başkonsolosluğu önünde bu sabah...

Hollanda Başkonsolosluğu önünde bu sabah...

12.03.2017 - 10:19 | Son Güncellenme:

Hollanda ile yaşanan krizin ardından Beyoğlu'ndaki Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde polisin güvenlik önlemleri arttı.

Hollanda Başkonsolosluğu önünde bu sabah...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na alınmaması gece boyunca Hollanda'nın Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Yaşanan protestolar nedeniyle Beyoğlu'ndaki Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde polisin güvenlik önlemleri arttı. Çevik Kuvvet ekipleri, Özel Harekat polisleri ve iki TOMA aracı da konsolosluk önünde güvenlik önlemi aldı. Konsolosluk önünde çelik bariyerler olduğu görüldü.

Haberin Devamı

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun giriş ve çıkışları güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Ayrıca Hollanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarının evi ile Başkonsolosun konutu da aynı uygulamaya tabi tutuldu.

HOLLAN'DA KONSOLOSUĞU ÖNÜNDE PROTESTO

Polis Hollanda temsilicilkleri önnüde yoğun güvenlik önlemi arıken bazı Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanmaya başladı. Beyoğlu'ndaki Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde sabah saatlerinde bir araya gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları taşıdı. Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tavrına tepki gösteren vatandaşlar, "Hollanda şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde slogan attı. Özel harekat ve Çevik Kuvvet polisi çevrede güvenlik önlemi aldı.