Batman Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler

Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler

13.03.2017 - 15:03 | Son Güncellenme:

Batman Evet Platformu Sözcüsü Gürbüz: "Avrupa medeniyetinin bir başörtülü kadın karşısında nasıl tir tir titrediğine şahit olduk. Bakanımız ve ona sahip çıkanlardan korkan Hollanda OHAL ilan etti" Mardin STK Platformu: "Bakanlarımıza ve ülkemize yönelik bu barbarca ve hukuk dışı girişimleri şiddetle kınıyoruz. Ülkemizden ve halkımızdan özür dilenmeli ve sorumluları hesap vermelidir"

Hollandanın Skandal Tavrına Tepkiler

BATMAN/MARDİN (AA) - Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına Batman ve Mardin'deki sivil toplum kuruluşları tepki gösterildi.

Haberin Devamı

Batman'da 88 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Batman Evet Platformu"nun üyeleri, Turgut Özal Bulvarında bir araya geldi.

Platform sözcüsü Adile Gürbüz yaptığı açıklamada, Hollanda'nın tavrının kabul edilebilir olmadığını söyledi.

"Avrupa ülkelerinde özellikle Türk, Kürt ve İslam düşmanlığı son yıllarda arttı. Türkiye'nin Avrupa Birliği temasları boyunca ülkemize, insan hakları, kadın-erkek eşitliği, demokrasi, düşünce özgürlüğü kavramlarıyla ilgili aleyhte raporlar yazan, demeçler veren Batı, hafta sonu bir Müslüman kadın Bakanımız karşısında tek gerçek yüzünü göstermiştir." diyen Gürbüz, bakanların programlarının engellenmesine tepki gösteren Türk vatandaşlara engel olmak için Hollanda'nın aynı gece sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Gürbüz, "Avrupa medeniyetinin bir başörtülü kadın karşısında nasıl tir tir titrediğine şahit olduk. Bakanımız ve ona sahip çıkanlardan korkan Hollanda OHAL ilan etti. Bakanımıza, gurbetteki vatandaşlarımıza, basınımıza ve AK Partili siyasetçilere takındığı tavırla Hollanda ve onu sessizlikle destekleyen Avrupa, evrensel ve devletler arası hukuku da ayaklar altına almıştır." dedi.

Konsoloslukların temsil ettiği devletin toprağı sayılacağını ifade eden Gürbüz, savaş halinde bile bunun gözetilmesi gerektiğini dile getirdi.

Gürbüz, Hollanda'nın ise Türkiye'nin iç siyasetine etki etmek adına konsolos ile konsoloslukta çalışanların giriş çıkışlarını yasaklayarak gözaltı uyguladığına işaret ederek platform olarak her zaman devletin ve seçilmiş hükümetin yanında milli iradeyi korumaya devam edeceklerini bildirdi.

- Mardin

Mardin'de 57 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin STK Platformu, Hollanda'nın skandal tavrına tepki gösterdi.

Mardin'de faaliyet gösteren ve aralarında Memur-Sen, MÜSİAD, Ensar Vakfı, Cihannüma, İlim Yayma ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinin olduğu platformdan yapılan açıklamada, Türkiye'nin çok önemli ve tarihi bir dönemden geçtiği aktarıldı.

16 Nisanda gerçekleştirilecek halk oylamasına ilişkin Almanya ve Hollanda'da bakanların seçim toplantılarının engellendiği, hatta Hollanda'da OHAL ilan edildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"Yaşadığımız gelişmeler AB ülkelerinin ne kadar samimiyetsiz ve tutarsız olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye'nin açıkça iç işlerine bir müdahale yapılmıştır. Bu barbar yaklaşım ülkenin aydınlık yürüyüşüne engel olamayacak. Bakanlarımıza ve ülkemize yönelik bu barbarca ve hukuk dışı girişimleri şiddetle kınıyoruz. Ülkemizden ve halkımızdan özür dilenmeli ve sorumluları hesap vermelidir. Halkımıza çağrıda bulunuyoruz ki 16 Nisan'da mutlaka sandığa gidip iç ve dış barbarların oyununu bozmak tarihi ve vicdani sorumluluğumuzdur. Bunun gereğinin yapılacağına ve 17 Nisan'ın daha umutlu ve güvenli olacağına inanıyoruz. İnsanımızı ve ülkemizi rencide ederek bizi provoke edip terörize etmek isteyenlerin oyununa asla gelmeyeceğiz."