Siyaset Hollanda’yı Srebrenitsa’dan tanırız

Hollanda’yı Srebrenitsa’dan tanırız

15.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk bakanlara yönelik engellemelerle başlayan kriz sürerken, Cumhurbaşkanı 22 yıl önceki Srebrenitsa katliamı üzerinden Hollanda’ya yüklendi. Erdoğan, “Bunların cibilliyetinin ne kadar bozuk olduğunu, 8 bin Boşnak’ı nasıl katlettiklerinden tanırız” dedi

Hollanda’yı Srebrenitsa’dan tanırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye yönelik eylemlerinden ötürü tüm dünyaya, Hollanda ve Almanya’ya tepki gösterme çağrısında bulundu. Hollanda’ya eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Biz Hollanda’yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız” ifadesini kullandı.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde özetle şu mesajları verdi:
BUNLARIN CİBİLLİYETİNİ BİLİRİZ: Savaşın bile bir ahlakı, kuralı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Hollandalı gibi olursa açar onu da söyleyeyim. Biz Hollanda’yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Bunların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu, 8 bin Boşnak’ı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. Bunları iyi biliriz, kimse bize medeniyet dersi ve medenilik dersi vermesin. Bu milletin alnı aktır, ama onların alnı kapkaradır.
ALMANYA VE HOLLANDA’NIN KÂBUSU OLDUK: İnsanımıza tepeden bakan, ona makarnacı, kömürcü, göbeğini kaşıyan adam diyerek hakir gören bir anlayışla çarpışarak buralara geldik. Milletimizden aldığımız emaneti namusumuz bilip sahip çıktık. Bu emaneti ne darbecilere ne çetelere ne de uluslararası güç odaklarına teslim ettik. Bu ülkeyi ayakta tutan değerlerden, binlerce yıldır insanımıza şahsiyet kazandıran hasletlerden asla taviz vermedik. Türkiye’nin büyümesi birileri için nasıl umut olmuşsa, emin olun bazı çevrelerin de kâbusu oldu, Hollanda gibi, Almanya gibi.
GÜÇLENMEMİZE DAYANAMIYORLAR: Dayanamıyorlar. Türkiye güçleniyor. Türkiye böyle dev şehir hastaneleri kuruyor ha, olmaz. Nasıl olur? Olacak, olacak, daha neler olacak. Özgüveni artan, güçlü, bağımsız bir Türkiye, yıllardır batıya garnizonluk yapan, IMF kapılarında birkaç milyon dolara el açan bir ülkeye alışanları şaşkına uğrattı.
ZÜCCACİYE DÜKKÂNINA GİREN FİL GİBİ YIKIYORLAR: Eski Türkiye’ye alışanlar bugünkü Türkiye’nin duruşunu kabullenmedekileri için aynen züccaciye dükkanına giren fil gibi kedi değerlerini, insan haklarını, uluslararası hukuku çiğnemeye, her şeyi kırıp dökmeye başladılar. Bazı Avrupa ülkeleri bugün ırkçı ve faşist partilerin oyuncağı haline dönüşmüştür. Uzun zamandır Avrupa’da yükselen ırkçılığa, İslam ve yabancı düşmanlığına dikkat çekiyor, her yerde muhataplarımı bu konuda ikaz ettik.
ENDİŞELERİMİZİN HAKLILIĞI ÇIKTI: Son bir haftadır yaşadıklarımız, maalesef endişelerimizin haklılığını ortaya çıkarmıştır. İşte cumartesi gecesi bakanımıza yapılan saygısızlık sadece Türkiye’ye, Türk milletine, bu milletin bir ferdine değil, uluslararası hukuka ve diplomasiye yapılmıştır. Devletler arası münasebetleri düzenleyen tüm teamüller, Viyana Sözleşmesi, AB kriterleri Hollanda yönetimi tarafından ayaklar altına alınmıştır. Avrupa’nın savunduğunu iddia ettiği demokrasi, ifade özgürlüğü, toplanma hürriyeti, kadına ve insana saygı gibi değerlerin milyarlarca insanın gözünde artık hükmü kalmamıştır.
MERKEL’E SERT ÇIKTI: Hollanda’nın bu haydutluğuna sahip çıkan ülkeler de tüm itibarlarını yitirmişlerdir. Almanya’nın Şansölyesi, ‘ben Hollanda’nın yanındayım’ diyor. Senin ondan zaten farkının olmadığın biliyoruz. Başka şey de beklemiyoruz. O da atlarıyla, itleriyle saldırıyor, sen de atlarınla, itlerinle saldırıyorsun. Farkınız yok, aynısınız. Trabzonlu Hüseyin Kurt yavrumuzun üzerine köpeği saldırtıyor, baldırından ısırmak suretiyle 3 ay işe gidemeyeceğini doktorlar söylüyor. Kendisini aradım. Acil şifalar diledim.

Sakın bu ikiliye oyunuzu vermeyin

Yarın (bugün) orada seçim varmış. Bir tane ırkçı başa güreşiyormuş. Bir tane de şu anda yönetimde bulunan parti, ikisi yarışıyormuş. Buradan Hollanda’ya, Almanya’ya sesleniyorum. Türkiye’ye düşmanlık güdenlere oralardaki tüm yabancılara, Müslüman kardeşlerime, Türklere diyorum ki, gelin oylarınızı verirken sakın ha bu ikiliye oy vermeyin. Her ne kadar buradan hayır kampanyası için oralara gidenler varsa da o tuzağa da düşmeyin. Bu çok başka bir şey.
HOLLANDA DEVLET TERÖRÜ YAPIYOR: Dün (önceki gün) Bakanlar Kurulumuz aldığı kararları açıkladı. Daha çalışacağız, yapmamız gereken başka şeyler var. Bu millet sıradan bir millet değil. Tanıyacaklar. Yapılan yanlışların bedeli öyle özürle, mözürle geçiştirilemez. Biz yapılanların hesabını hukuk, mütekabiliyet ve diplomasi çerçevesinde soracağız. Bundan sonra Hollanda başta olmak üzere Neo Nazi zihniyetine esir olan, birkaç oy için en temel insani değerleri yok sayan ülkelerin hiçbir inandırıcılığı olmayacaktır. Hollanda, cumartesi gecesi sergilediği devlet terörüyle en büyük zararı Avrupa’ya ve AB’ye vermiştir. Artık AB kendisiyle işbirliği yapmak isteyenler için hukukun, insan haklarının, özgürüğün sembolü olmaktan çıkmıştır.

‘Hayırcılara inat atılımlarımız var’

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise konuşmasında şunları söyledi:
“Hain FETÖ çetesi kalkışmasında iki büyük şehrimizde 2 bin 200’den fazla yaralı gazimize sağlık ailesi olarak birkaç saat içinde en etkili şekilde müdahale ettik. Hain çetenin işlettiği bazı hastanelerin o gece sağlık hizmeti vermediğini de gördük. Bununla ilgili gereğini de yaptık. Hem mesleğine hem ülkesine ihanet edenlerle ilgili işlemleri dikkatle ve hızlıca yerine getirdik. Hayırcılara inat sağlıkta daha kazanılacak zaferlerimiz, yeni atılımlarımız var.”

Avrupa haydutlara terk edilmeyecek

Avrupa haydut devletlerin insafına terk edilemeyecek kadar önemli bir kıtadır. Bunun için tüm dünyayı Avrupa’daki endişe verici gelişmeler karşısında daha duyarlı olmaya, kararlı bir duruş sergilemeye davet ediyorum. Maruz kaldığımız insanlık dışı davranış karşısında ülkemize destek olan ve uluslararası hukuku gözeten tüm dostlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Başta dönem başkanlığını yürüttüğümüz İİT olmak üzere tüm platformları kullanarak yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığıyla mücadeleyi daha da yoğunlaştıracağız.
16 NİSAN EN GÜZEL CEVAP: Türkiye, her türlü zorluğu, tüm kirli kumpasları bozacak güce ve imkana sahiptir. Bizler Allah’a ram olarak, milletimize güvenerek yolumuza devam edeceğiz. 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması Türkiye düşmanlarına verilecek en güzel cevap olacaktır. Burada bir tercih var. Bir tarafta Kandil, Kandil uzantıları, İmralı var.
DERSLERİNİ ALACAKLAR: Avrupa’da bölücü terör örgütünü başının posterleri her yerde asılı. Ve orada gelip hayır kampanyası yapanlar var. Bunun için gayret gösterenlerin ülkemizde de uzantıları var. Ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar milletimizin basireti onların oyunlarını başlarına geçirecektir.
Türkiye’deki halk oylaması konusunda açıkça taraf olan, kampanya yürüten ülkelere hak ettikleri dersi milletimiz 16 Nisan’da sandık başında en güzel şekilde verecektir.