İstanbul HOLLANDALILAR DONDURUCU SOĞUKTA DENİZE GİRDİ (ÖZEL HABER)

HOLLANDALILAR DONDURUCU SOĞUKTA DENİZE GİRDİ (ÖZEL HABER)

01.01.2015 - 14:08 | Son Güncellenme:

.

HOLLANDALILAR DONDURUCU SOĞUKTA DENİZE GİRDİ
 (ÖZEL HABER)

Türkiye’de yaşayan Hollandalılar, dondurucu soğuğa ve yoğun dalgalara rağmen geleneklerini sürdürerek, yeni yılın ilk gününde Kilyos’ta denize girdi.
Türkiye’de yaşayan Hollandalılar, 1960 yılından beri sürdürdükleri geleneklerini bu yıl da bozmadı. Hollandalılar, “1 Ocak’ta denize girme” geleneğini Sarıyer Demirciköy’de tekrarladı. Dondurucu soğuğa ve yoğun dalgalara rağmen Kilyos’ta denize girenler arasında Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom ve ailesi de yer aldı. Mayolarını giyip hazırlıklarını yapan Hollandalılar, kendilerini buz gibi suya bıraktı. İstanbul’un dondurucu soğuğuna dayanamayan Hollandalıların suyun içinde kalmaları uzun sürmedi. Denizden çıkan Hollandalılar geleneklerini sürdürerek üzümlü turta yemeyi de ihmal etmedi.
“AKILLI İŞİ DEĞİL”
Davet üzerine Hollandalılara eşlik eden Tolga Tokgöz, havanın çok soğuk olduğunu belirterek denize girmekten vazgeçti. Tokgöz, “Beni de davet ettiler. Ortamı görünce akıllı işi olmadığını düşündüm. Kendilerine başarılar diliyorum bu havada. Hakikaten zor olacak kendileri için. Hazır gelmiştim ama soğuğu görünce vazgeçtim” dedi.
“HAVA SOĞUK AMA PROBLEM YOK”
Başkonsolos Robert Schuddeboom ise geleneklerine her yıl devam ettiklerini belirterek, "Her yıl tekrar ediyoruz. Çünkü çok seviyoruz. Ama hava soğuk, Hollandalıyım, problem yok" şeklinde konuştu.
Türkiye’de yaşayan Hollandalı Wilco Van Herpen ise herkesin yeni yılını kutlayarak, "Hava soğuk ama böyle bir geleneği devamlı görmek istiyorum. Hollanda’da her sene yapıyorlar. Biz Türkiye’de yapmaya başladık. Bazı arkadaşlarımız Antalya’ya kaçıyorlar. Orada denize giriyorlar" diye konuştu.
Hollandalı Wilco Van Herpen’in Türk eşi Gonca Gürses Van Herpen de, “Kızımla her sene geliyoruz buraya. Hiç denize girmeyi denemedim. Denemek de istemiyorum. Hollanda’da her sene denize giriyorlar. Bütün sıkıntılarını, dertlerini, her şeyini geride bırakmak için yapılan bir gelenek” ifadesini kullandı.