Gündem Cuma günü hava durumu nasıl, yağış var mı? İstanbul, Ankara ve İzmir hava sıcaklıkları

Cuma günü hava durumu nasıl, yağış var mı? İstanbul, Ankara ve İzmir hava sıcaklıkları

09.05.2019 - 23:22 | Son Güncellenme:

Birkaç gündür günleri aralıklı yağışlarla geçiren yurt genelinde hafta sonu öncesi son günün hava durumu merak konusu oldu. Peki Cuma günü yurt genelinde yarın yağış olacak mı? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklıkları...

Cuma günü hava durumu nasıl, yağış var mı İstanbul, Ankara ve İzmir hava sıcaklıkları

Yurt genelinde havaların son günlerde oldukça değişkenlik göstermesi nedeniyle milyonlarca vatandaşımız yaşadıkları illerdeki hava durumuna ilişkin aramalar yapıyor. Peki Türkiye'de yarın hava nasıl olacak?

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeyi ile zamanla iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ile yarın (Cuma) Marmara, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Kütahya, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya, Van, Hakkari ve Adıyaman çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı Ege’de yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege’de kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR HAVA DURUM

İSTANBUL 13°C, 19°C Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA 7°C, 19°C Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 14°C, 22°C Parçalı zamanla çok bulutlu