Teknoloji Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

03.05.2018 - 17:07 | Son Güncellenme:

Honor 7X, full ekran deneyimini uygun fiyatla sunmasının yanında bu yılın en iyi bütçe dostu telefonlarından biri. Bunun dışında Honor 7X, kendinden iki kat daha pahalı telefonlardan daha iyi görünüyor ve aynı zamanda iyi performans gösteriyor. Daha fazla sözü uzatmadan sizleri Honor 7X’in incelemesiyle baş başa bırakıyorum.

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Büyük üreticilerden gelen birçok amiral gemisi telefon, piyasada 5000 TL bandında. Alım gücünün zorlaştığı bu zamanmlarda telefonlardan gerçekten neyi istediğinizi belirlemenin zamanı geldi.

Eğer üreticiler gittikçe daha pahalı olan akıllı telefon dünyasında herhangi bir ilgi görmek istiyorsa, düşük fiyat yeterli değil. OnePlus 5T iyi bir amiral gemisi akıllı telefon almak için çok fazla para harcamanın gerekmediğini bizlere kanıtladı. Huawei’nin alt markası Honor ise iyi bir telefon için çok daha az harcamanız gerek felsefesiyle hareket ediyor.

Honor, 7X ile bazı özelliklerden tavizler verse de bu yılın iddialı modelleri arasında yer alabilir.

En başta şunu belirteyim. Ucuz olduğundan bazılarınız güncelleme desteğini merak edebilir. Honor, Honor 7X için Android 8.0 Oreo'yu yayınlayacağını duyurdu. Hatta Honor, en yeni arayüz güncellemesi EMUI 8.0'ı resmi olarak yayınlamaya başladı.

Haberin Devamı

Peki Honor 7X, etkileyici bir ekonomik telefona sahip olmak için yeterince yenilik sunuyor mu?

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Bütçe dostu ama yenilikçi tasarım

Günümüzde bir akıllı telefon satın alıyorsanız, ekranın yanında kalın çerçevelere sahip olmak istemezsiniz. Kalın çerçeveler zaten eski moda görünüyor ve ekrandan daha çok öne çıkıyorlar. 5.93 inçlik Honor 7X, kenardan kenara veya çerçevesiz ekrana yönelik tasarımıylaistediklerinizi karşılıyor. Huawei Mate 10 Pro'nun yanına koyduğunuzda üst ve alt çerçevelerin neredeyse aynı boyutta olduğunu göreceksiniz. 1080x2160 piksel çözünürlüğü bile aynı. Ancak Honor 7X'te yan çerçeveler biraz daha belirgin.

Büyük ekran daha büyük bir telefon anlamına gelmiyor.Ancak 18: 9 en-boy oranı size bazı avantajları sağlıyor: ekrana daha fazla içerik sığdırmak, aynı zamanda daha etkileyici oyun ve videolar gibi.Aslında Honor, ucuza sizin daha fazlasına sahip olmanızı istiyor.

Ayarlar’daki Ekran menüsü altında, hangi uygulamaların otomatik olarak açılacağını tam ekran modundan ayarlayabilirsiniz. Maalesef, Mate 10 Pro'da olduğu gibi Android gezinme düğmelerini gizlemenin bir yolu yok.

Gövde metalden yapılmışve ön taraftaki 2.5D kavisli cam ile telefonun yuvarlak kenarları mükemmel bir şekilde harmanlanmış. Honor 7X'in arkası ise düz. Kırmızı, mavi, gri gibi renk seçenekleri de var ama bizim kullandığımız model siyah.

Haberin Devamı

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Yine arkada girintili bir şekilde tam ortaya yerleştirilmiş hızlı bir parmak izi sensörü var. Sol üstte iki belirgin kamera merceği bulunuyor. Kamera yerleşimi Huawei P10, Huawei P Smart hatta Honor 9 ile aynı.

Honor 7X’in 28 prototip ve 15 aylık tasarım geliştirme çalışmasının bir sonucu olduğu söyleniyor. Üstünde epey çalışılmış. Eldeki konfor gayet iyi, biraz kayganlık sorunu var ama çok değil. Hafif bir kavramada bile, Honor 7X elinizden kaçacak gibi olmuyor.

3.5 mm kulaklık jakı ve şarj için MicroUSB port alt kenarda oturuyor. USB Type-C olmaması kötü bir durum. Ayrıca, o kadar büyük bir kasa NFC çipi de yok. Yani Android Pay ya da başka bir ödeme şekli için Honor 7X'i kullanmayacaksınız.

Sonuç olarak Honor,7X ile modern ama çok daha ucuz bir akıllı telefon yapmayı başarmış.

Haberin Devamı

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Video izlerken çerçeveler kayboluyor

Honor 7X’deki 5,9 inç, 2160 x 1080, LCD ekran, sunduğu parlak ve canlı renklerle sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Avengers: Infinity War'ın fragmanını ekranda izlerken, kontrast ve farklı bakış açılarından değerlendiğimde oldukça iyi görünüyordu.

Uygulamaları tüm ekrana sığdırmak için manuel olarak ayarlamanız gerekiyor. Aksi takdirde, 16: 9 modunda görüntüleniyorlar. Sonunda ekranın her bir köşesini kullandığınızda, içerik daha etkileyici görünüyor. Video izlerken, oradaki küçük çerçeveler kolayca kayboluyor ve o anlarda, Honor 7X gerçekten de iki kat daha pahalı görünüyor.

Renklere daha yakından bakıldığında, Honor 7X sRGB alanının % 105.5'ini üretti ve 0.38'lik bir Delta-E skorunu aldı. Gerçekçi ve doğru tonlara sahibiz. En yüksek ekran parlaklığı ise 510 nit. Açık havada rahatça kullanabilirsiniz.

Honor 7X, farklı renk profilleri sunan çoklu ekran modlarına sahip değil. En yeni akıllı telefon ekranlarının çoğunda yaygınlaşan aşırı doygunluk da burada yok.

Haberin Devamı

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Çift lensli kamera

Telefonun arkasındaki kabarık yapıdaki çift lensli kamera, telefona görsel açıdan hoş bir hava katıyor. Segmetine göre oldukça da iyi performans gösteriyorlar. Huawei telefonlarıyla aynı Android kullanıcı arayüzünü paylaştığı için, Honor 7X'in kamera uygulaması Huawei P10 veya Mate 9'u kullanan herkese tanıdık gelecektir. Uygulama basit ve mantıklı özelliklerle dolu. Seçenekler listesini görmek için sola kaydırın ve farklı kamera modları için sağa kaydırın.

Ana kameralardan biri f / 2.2 diyafram açıklığında 16 megapiksel diğeriyse sadece 2 megapiksel. İkinci kamera, pek çok Huawei telefonunun aksine, tek renkli çekim yapmıyor.Ancak çift kamera kurulumu, bokeh veya bulanıklık efekti üretmek için birlikte çalışabiliyor. Yazılım ayrıca geniş diyafram açıklığı ve düşük ışık performansını artırmak için ayarlanmış.

Fotoğrafları arkadaşlarınıza gösterdiğinizde veya sosyal medyada paylaştığınızda hiç kimse bunun bütçe dostu bir telefonla çekildiğini anlamayacaktır.

Aslında Honor da Xiaomi'nin izinden gidiyor. Sosyal medyada yayınlamak için mükemmel fotoğraflar üreten makul fiyatlı bir telefonun içine sağlam kameralar yerleştirmek.

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Güneşli bir günde Honor 7X gerçekten renkli, eğlenceli fotoğraflar ile güçlü olduğunu gösteriyor. Geceleri de sunduğu performans iyi. Aydınlatılmış sahneleri de iyi yakalıyor. Karanlık sahneler mükemmel değil ama anı kurtarabilir.

Geniş diyafram modu, Huawei’de olan bir özellik ve çekilen fotoğrafların daha sonra odak noktasını değiştirebilirsiniz. Bu esneklik, ilk sefer doğru kareleri yakalamayanlar için güzel, daha sonra yaratıcı olmanızı sağlıyor. Bir odak noktasını seçtiğinizde ve resmi kaydettiğinizde, orijinali korunuyor. Böylece farklı odak noktalarında birden çok kare kaydedebilirsiniz. Honor 7X'in bokeh modu oldukça iyi. Basit olsa da eğlenceli, yaratıcı ve asla sinir bozucu değil. Kamera, düşük ışıkta da arka planı etkin bir şekilde bulanıklaştırmada konusuda iyi iş çıkartıyor.

Derinlik efekti bazen bir DSLR fotoğraf makinesiyle çekilmiş gibi görünen fotoğraflar üretebiliyor. Ama bu kesinlikle istisna. Bunu Photoshop kullanarak elle de yapabilirsiniz ama telefonda olması hem eğlenceli hem daha kolay.

Arka kameranın renkli ve sosyal medyada paylaşılabilir görüntüler ürettiğine değindik. Peki ön kamera? 8 megapiksellik ön kamera, sosyal medya için ideal. Yerleşik yüz filtreleriyle birlikte bokeh Portre Modu'na da sahibiz. Bunlar Snapchat ve diğer benzer uygulamalarda bulunanları hatırlatıyor.

Honor 7X'in kamera konusunda gerçekten mücadele ettiği yer gece çekimi. Zayıf aydınlatma, kamera için gerçek bir problem. Yüksek kaliteli Honor telefonlar veya diğer amiral gemisi telefonlarındaki kadar güçlü olmadığını söyleyebiliriz.

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Performansı nasıl?

Güç bakımından, Honor 7X, sekiz çekirdekli Kirin 659 işlemci, Mali T830 GPU, 4GB RAM ve 64GB depolama alanıyla geliyor. ABD’de ise 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanıyla satılıyor. Daha fazla depolama alanı için Honor 7X, 256GB'a kadar microSD kartı destekliyor.

Bu özelliklerle, tabii ki de hardcore oyuncuları performans açısından tatmin etmeyebilir. Ancak, çoğu telefonda olduğu gibi, buradaki güç, hemen hemen tüm normal kullanım durumları için yeterli. Play Store'daki hemen hemen her oyun oynayacak ve arayüzde takılmalar yaşamayacaksınız. 3D oyunları çalıştırırken sadece biraz fazla ısınıyor.

4GB / 64GB versiyonun performans testi sonuçları şu şekilde,

AnTuTu: 63311
Geekbench 4: Tek çekirdekli 906, çok çekirdekli 3556
3DMark SlingShot Extreme: 399

Benchmark puanları çok yüksek değil ama benzer şekilde güçlendirilmiş Moto G5 Plus ile karşılaştırılabilir.

Honor 7X Android 7.0 Nougat ve EMUI 5.1 kullanıcı arabirimiyle çalışıyor. Ancak Honor, cihazlara Android 8.0 Oreo desteğini sunmaya başladı.

EMUI kullanmak can sıkıcı bir deneyim değil. Stok Android gibi de değil. Uygulama çekmecesi yok ama isterseniz ayarlardan bunu da ekleyebilirsiniz. Ayarlar menüsü ve bildirim yeri daha rafine edilmiş. En önemlisi arayüz yavaş değil ki bu çok önemli. Tüm alışılmış uygulamalarım sorunsuz çalıştı.

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Uygulamalar görünümünde bir uygulamaya uzun süre basılarak ve ekranın üst kısmına sürüklenerek etkinleştirilen bölünmüş ekran modu güzel. 18: 9 en boy oranının bir başka avantajı da, bu uygulamalar hakkında çok daha fazla bilgiyi hızlı bir bakışta görebilmeniz.

Honor, gece kullanımı için okuma modu da eklemiş. Okuma modunun her gün belirli bir zamanda gelmesi de planlanabiliyor. Fener, ayna, ses kaydedici, pusula, indirme yöneticisi ve bazı Huawei'ye özgü uygulamalar gibi önceden yüklenmiş birkaç uygulama da var. Bir tema yöneticisi uygulaması, arayüzün görünümünü değiştirmenize izin veriyor. Telefon Yöneticisi uygulamasıysa virüsleri tarayıp sistemi optimize ediyor ve pil ile veri kullanım bilgilerini sizlere sağlıyor. Bunların hepsi ne yazık ki kaldırılamıyor.

Honor 7X’in sunduğu deneyim ve perormans, genel günlük kullanım için yeterince akıcı. Sadece bunun üst düzey kullanıcılar için pek uygun bir telefon olmadığını unutmayın.

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Honor 7X'in bataryası tüm gün ayakta kalabilir mi?

Tecrübemle, evet öyle. 3340mAh pili microUSB kablo kullanılarak şarj ediliyor. Ne yazık ki hem hızlı hem de kablosuz şarjı desteklemiyor. Neredeyse dolu bir pil ile güne başlayarak, GPS, kamera, sosyal ağlara göz atma, oyun oynama derken akşam saatlerinde Honor 7X ile eve rahatça ulaşabilirsiniz. Mütevazi işlemci ve ekran çözünürlüğü göz önüne alındığında biraz daha fazlasını da görebilirsiniz.

Son olarak telefon 1.30 saat gibi bir sürede 0’dan yüzde 100 doluluk oranına ulaşabiliyor.

Honor 7X inceleme: Bütçe dostu en iyi Android cihazlardan

Sonuca bağlıyorum

Sonuç olarak, Honor 7X üst düzey bir telefon değil ama düşük fiyatına rağmen sağlam özellikler sunuyor. Kamera güvenilir ama etkileyici değil, tasarım iyi ama olağanüstü değil ve ekran kesinlikle sınıfına göre iyi. Fiyat - performans anlamında düşündüğünüzde Honor 7X oldukça etkileyici.

Ucuza mümkün olan en iyi akıllı telefon deneyimlerinden birini yaşamak isteyenler için tavsiye edeceğim telefon, Honor 7X.

Honor 7X’e 1699 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Ekstra geniş 18: 9 ekran
  • Minimal çerçeveler
  • Sağlam performans
  • Kulaklık girişi
  • Düşük fiyat

EKSİLERİ

  • Kullanıcı arayüzü zayıf
  • microUSB bağlantı noktası
  • NFC ve su geçirmezlik yok
  • Yavaş şarj