Teknoloji Honor Play inceleme: Oyuncular için harika bir akıllı telefon

Honor Play inceleme: Oyuncular için harika bir akıllı telefon

01.10.2018 - 12:46 | Son Güncellenme:

Honor'un oyuncu odaklı akıllı telefonu Honor Play'i sizler için inceledik. Son dönemdeçıkan en kullanıcı dostu oyuncu telefonları içinde yer alan Honor Play bizlere neler sunuyor, hep birlikte görelim.

Honor Play inceleme: Oyuncular için harika bir akıllı telefon

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Honor, amiral gemisi üreticilerinden çok daha uygun fiyata en son teknolojiyi kullancılara sunan telefon üreticisi olarak biliniyor. Şirketin yeni telefonu HonorPlay de istisna değil.

Telefon,ülkemiz de dahil Çin ve Orta Doğu'da piyasaya sürüldü. O halde Honor Play'in bir sonraki telefonunuz olup olmadığı konusunda karar vermeden önce incelememize göz attığınızdan emin olun.

Honor Play inceleme: Oyuncular için harika bir akıllı telefon

Honor 10 kadar olmasa da minimalist yaklaşım

Şirket, Honor Play’in çılgın bir tasarıma sahip olduğunu söylemiyor. Pürüzsüz ve minimalist olmasına rağmen, Honor 10 gibi parıldama beklemeyin. Başlıca tasarım öğeleri iPhone X'i hatırlatıyor . Ekranın üstünde bir çentik var ve çift objektifli kamera arka panelin sol tarafına dikey olarak hizalanmış. Bu da diğer pek çok telefona benziyor ki bu, aslında pek iyi değil.

Haberin Devamı

Telefonu tutması rahat ve hafif, ele de gayet güzel oturuyor. Cihaz 157.9 x 74.3 x 7.5 mm ebatlarında. Gerçek fiyat etiketinden daha pahalı göründüğünü söyleyebilirim. Honor 10'dan farklı olarak, cam sırta sahip değil, ancak 176g ile ondan daha ağır.

6.3 inçlik geniş ekranda kenardan kenara tasarım anlayışı benimsense de ön kısımda gözle görülür çerçeveler var. 2340 x 1080 piksel çözünürlük, bugün iyi bir telefonda görmek istediğim minimum oran. Oyunlar ve videolar bu panelde oldukça iyi görünüyor. Ekran, parlak ve yüksek kaliteli görüntüleme deneyimi için güzel tanımlanmış renklere ve iyi kontrast seviyelerine sahip. Oyunculara yönelik bir telefonda gerekli olanların hepsi mevcut.

Ekranınızın üst kısmındaki çentiğin hayranı değilseniz, tüm bölümü siyah hale getirecek şekilde kapatabilirsiniz. Buradaki çentik, şu anda piyasadaki diğer telefonlarla karşılaştırdığınızda büyük kalıyor. Ancak bununla ilgili endişelenmeyin, çünkübu herhangi bir sorun oluşturmuyor.

Telefonun arkası, hırslı bir şekilde oyun oynarken elden kolayca kayıp gitmesin diye mat malzeme ve görünümle kaplı. Ancak yine de kaygan görünüyor. Anten bantları cihazın arkasında görünse de telefonun kenarları güzel bir şekilde yuvarlatılmış.

Haberin Devamı

Parmak izi sensörü, oluklu bir alan içine yerleştirilmiş ve hızlı çalışıyor. Ancak konum olarak biraz yüksekte ve bu durum ele alındığında hissediliyor. Özellikle küçük ele sahip insanlar, ne dediğimi daha iyi anlayacak. Ayrıca parmak izi sensöründen daha hızlı çalışan yüz kilidini de kullanabilirsiniz. Telefonun alt kısmında kulaklık jakı ve küçük hoparlör ızgarası da bulunuyor.

Eğer bu görünümünü sevdiyseniz Honor 7X ve Honor View 10 da hoşunuza gidebilir. Çünkü Play, bunlara epey benziyor ve onlar gibi görünüyor. Şirket, bir oyun telefonu için Honor 10'un daha üst sınıf görünümden kaçınarak, nispeten basit bir tasarımla yola devam ediyor.

Honor Play inceleme: Oyuncular için harika bir akıllı telefon

Oyun için gayet iyi performans

Asıl önemli olan yer burası. Ne de olsa Honor Play, oyunculara yönelik bir telefon ve kullanıcıları oyun oynamaya teşvik etmeli. Honor Play, fabrikadan GPU Turbo desteğiyle gelen ilk Honor telefonu. Bu, belirli oyunları oynarken grafikleri, verimliliği, kare hızını ve diğer tüm yönleri güçlendiriyor. Adil bir deneme yapmak için, telefonda bir süre Asphalt 9 Legend oynadım. Bu da GPU Turbo'dan yararlanan oyunlardan biri.

Haberin Devamı

Mobil oyun anlamında Honor Play, Asphalt 9 da dahil pek çok yüksek grafik ayarlarına sahip oyunu akıcı şekilde çalıştırabiliyor. Oyun oynarken hiçbir gecikme, duraklama veya görsel hata ile karşılaşmadım.Performans grafik ayarı açık olsa bile, hiçbir değişiklik olmuyor.

GPU Turbo ile çalışmak için yapılmış oyunların listesinde olmayan Reckless Racing 3'ü oynadığımda, deneyim diğer Android telefonlarda aldığım ile aynıydı. Bazı yavaşlama örnekleri vardı ama ciddi bir şey olmadı. Oyunu oynamak son derece eğlenceliydi.

Honor Play'in mat arka paneli, daha fazla kavrama için pek yardımcı olmadı. Telefon oyun oynarken pek ısınmıyor.

Honor Play, Kirin 970 işlemci, Mali-G72 MP12 grafik işlemcisive 4GB RAM ile geliyor. 64GB depolama alanına microSD kart ile 256GB’a kadar ekleme yapabilirsiniz. Kirin 970 ise onun, Huawei P20 Pro gibi pek çok cihazla aynı işlemciye sahip olduğunu gösteriyor.

Honor Play inceleme: Oyuncular için harika bir akıllı telefon

Honor Play’de oyunların hiçbiri benzer miktarda güce sahip olan diğer Android telefonlardan farklı şekilde çalışmadı. Neredeyse onlarla aynı performansı sundu. Ancak önemli olan fark Play’in onlardan çok daha ucuz oluşu.

Haberin Devamı

Honor, bu telefona çok sayıda üst düzey teknoloji getirmeyi başarmış. Oyunlar yüksek kaliteli bir cep telefonundan beklediğimiz kadar hızlı bir şekilde yükleniyor. Oyun oynarken herhangi bir yavaşlama da yaşamadım. Honor'un gizemli GPU Turbo güncellemesi burada devreye giriyor. Gizemli diyorum, çünkü bunun aslında ne yaptığını henüz öğrenemedim.

Honor Play, Huawei P20 Pro hatta Honor 10 ile neredeyse aynı performansı sunuyor. AnTuTu puanı da Honor View 10'u geride bıraktı . Beklediğiniz gibi Galaxy S9 veya OnePlus 6 ile eşleşemez. Kıyaslama sonuçlarının, Honor Play'in oyun oynarken ne kadar yetenekli olduğunu gösterdiğini düşünüyorum.

Bluetooth bağlantısı üzerinden müzik dinlemek sorunsuz. Ses kalitesi sizi havaya uçurmayacak ki zaten ses kalitesi için üretilmiş bir telefon değil. Kablolu kulaklıklarla kullanılabilen bir telefon arıyorsanız, 3.5 mm kulaklık jakı da var.

  • AnTuTu 3DBench - 205,678
  • Geekbench 4 - 1872 single-core,6474 multi-core
  • 3DMark Sling Shot Extreme - 3,206 (Vulkan)

Yazılım ve pil alanında konuşalım…

Honor veya Huwei cihazları hem tasarım hem de yazılım alanında hemen tanınabiliyor. Play, Huawei'nin EMUI 8.2 arayüzü ve Android 8.1 işletim sistemiyle geliyor.

Emotion UI'nin görünümünü sevin ya da nefret edin ama son zamanlarında çok fazla geliştirildi. Bir kez kullandığınızda tasarım ve ekstra özelliklere kolayca alışıyorsunuz.

Deneyim, Honor 10 ile aynı. Kamera uygulaması harika,kullanımı çok basit. Oyun konusundaki uzmanlığı daha fazla vurgulamak için, oyun seçeneğini belirlerken Game Option’ı kullanabilirsiniz. Bu seçeneği kullandığınızda oyun oynarken bildirimler en aza indiriliyor.

Android Pie, güncellemesini alacak mı bilmiyoruz. Bu durum henüz Honor tarafından da doğrulanmadı.

Diğer faydalı özellikler arasında, mavi ışık filtresi, çentiği gizleme, isteğe bağlı uygulama çekmecesi ve ekran kaydı almanın hızlı yolları var.

Honor Play'deki 3.750 mAh batarya ise oldukça güçlü.Orta kullanımda yaklaşık iki günü görebilirsiniz. Hardcore oyuncular ve telefonu zorlayanlar ise dolu dolu bir gün geçirebilir. Telefon yaklaşık 1.30 saat gibi bir sürede 0’dan yüzde 100 doluluk oranına ulaşabiliyor.

Honor Play inceleme: Oyuncular için harika bir akıllı telefon


Akıllı kameralar

Honor telefonlarına aşina olan herkes, kurulum ve kullanıcı arayüzünü de tanıyacaktır. Arkadaki çift lensli kamera, f / 2.4 diyafram açıklığında 2MP derinlik sensörü ve f / 2.2 diyafram açıklığındaki 16MP lensten oluşuyor.

Bunlar daha iyi düşük ışık performansı için geliştirilmiş Honor 7X ile aynı megapiksel sayıları. Kamera görüntüyü stabilize etmek için yapay zeka kullanan Huawei'nin AIS'ini de alıyor.

İkinci algılayıcı, bokeh çekimler yapmanıza izin veriyor. Honor 10 kadar olmasa da ışığın yeterli olduğu ortamlarda iyi performans gösterdiğini gördüm.Ancak, düşük ışıklandırma söz konusu olduğunda, görüntülerde gözle görülür şekilde grenlenme oluşuyor. Gün içinde bazı etkileyici çekimler yapabilirsiniz ama kapalı veya karanlık ortamlarda bu durum geçerli değil.

Yapay zeka, kamerayı sahne ve nesne tanıma için geliştiriyor, tıpkı geçen yıl içinde birçok Honor ve Huawei telefonlarında gördüğümüz gibi. AI şimdi 22 nesneye ve 500 farklı senaryoyu tanımak için yeterince akıllı. Ayarları buna göre yapılandırıyor. Ancak fotoğraflarınız üzerinde oynama istemiyorsanız, AI'yı kapatabilirsiniz.

Ayrıca, standart bir fotoğraf ile Galeri'de AI görüntüye geçiş yapmak mümkün.Bu da farklılıkların daha kolay karşılaştırılmasını sağlıyor. Honor Play, fotoğraflarının kalitesiyle şaşırtıyor. AI ise bunların iyi görünmesini sağlamada büyük rol oynuyor.

Güneşli ama aynı zamanda bulutlu bir günde çektiğiniz karelerisosyal medyada hemen paylaşabilirsiniz. Bu, Honor Play gibi bir telefonda olması gereken şey. Ancak PC’ye atıp yakından bakıldığında çekimlerin mükemmel detaylara sahip olmadığını fark edeceksiniz. Zaten P20 Pro veya Galaxy S9 Plus'a rakip olmasını beklemiyorum. Genellikle gökyüzününün rengini çok açıyor ve zorlu ortamlarda ışığı dengelemekte zorlanıyor.

Video performansı anlamında UHD kalitesine kadar çıkabilirsiniz. Görüntülerde çok fazla kayma yok, ses de sizi idare edebilir. Ön kamera ise FHD video kaydedebiliyor.

Honor Play’deki fotoğrafları paylaşmaya hazır hale getirmek, renklerini ortaya çıkarmak ve görüntüyü aydınlatmak için onları düzenledim. Galeri uygulaması ve düzenleme paketi oldukça kullanışlı.

Özellikle bokeh efekti üretmek için Portre modunu kullanabilir ve üzerinde oynayabilirsiniz. Düzenleme araçları oldukça geniş olduğundan fotoğrafları ayarlamak için ayrı bir uygulama indirmek zorunda da değilsiniz. Tabii bu yine sizin tercihinize kalmış.

Özçekim kamerası, iyi selfie çekimi yapabilmesi adına f / 2.0 sensörlü 16MP lensten oluşuyor.Bokeh modu da dahil olmak üzere yukarıda bahsedilen özelliklerin birçoğu burada da mevcut.

Kısaca sosyal medyada paylaşmaya uygun fotoğraflar üreten bir kamera istiyorsanız, Honor Play sizi hayal kırıklığına uğratmayacak.

Honor Play inceleme: Oyuncular için harika bir akıllı telefon

Sonuca bağlıyorum

Honor Play, tasarımsal ve teknik özellikler anlamında etkileyici bir cihaz ama çığır açmıyor.

Eğer normal bir kullanıcıysanız, yükseltilme gerektiğini hissetmeden Honor Play’i iki ila üç yıl kullanabilirsiniz. Ancak sadece oyun için bu telefonu satın alıyorsanız aynı durum söz konusu değil. Mobil oyunlar her zamankinden daha karmaşık ve grafikler zaman geçtikçe daha gelişiyor. Eğer Honor Play’i gerçekten bunun için alacaksanız, telefon bir yıl içinde en büyük oyunları çalıştırmak için pek de istekli olmayabilir. Tüm ayarları maksimumda tutmak sizin için hayal haline gelebilir.

Telefon, suya dayanıklı değil, dolayısıyla su damlaları ciddi hasarlar doğurabilir. Kutunun içinden ekran koruyucu çıkmıyor. Bunun yerine kılıf var ama bu da sizi sudan korumayacak.

Honor, Play'i oyuncular için bir telefon olarak pazarlıyor.Bir oyun telefonu veya üst düzey hissi olan bir telefon arıyor, ancak çok para vermek istemiyorsanız Honor Play sizin için cazip bir telefon.

Honor Play’e 2799 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Turbo ayar, oyunları daha iyi hale getiriyor
  • Güzel görünümlü ekran
  • Dayanıklı pil
  • İyi kamera ve uygulama
  • Kendinden pahalı telefonlar kadar güçlü

EKSİLERİ

  • Bilindik tasarım
  • Tek depolama seçeneği
  • Bazı bağlantı veya yazılım hataları
  • Su geçirmez değil
  • Kablosuz şarj yok
  • Tek hoparlör