Artvin Hopa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Akyürek:

Hopa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Akyürek:

09.09.2017 - 14:28 | Son Güncellenme:

"Küçük esnafı korumak için İnönü Caddesi Kapalı Çarşı Projesi ile Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun kapalı çarşı statüsündeki yapıyı, Hopa Belediyesi ile hayata geçirmek istiyoruz"

Hopa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Akyürek:

ARTVİN (AA) - Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, "Küçük esnafı korumak için İnönü Caddesi Kapalı Çarşı Projesi ile Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun kapalı çarşı statüsündeki yapıyı, Hopa Belediyesi ile hayata geçirmek istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Akyürek, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 10 Ekim 2017'de yapılacak genel kurulda yeniden başkanlık için aday olacağını söyledi.

Sosyal yaralara çare olmayan bir ekonomik yapının asla gelişim gösteremeyeceğinin farkında olarak Hopa'da 400'e yakın engelliye sosyal tesis yapmayı taahhüt ettiklerini dile getiren Akyürek, "Bize arazi tahsis edilmesi halinde engelli vatandaşlarımızın hayata tutunması için bu sosyal tesisi bir an önce yapacağız. Küçük esnafı korumak için İnönü Caddesi Kapalı Çarşı Projesi ile Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun kapalı çarşı statüsündeki yapıyı, Hopa Belediyesi ile hayata geçirmek istiyoruz." diye konuştu.

Akyürek, ISO 9001 belgesi alarak bölgenin akredite olmuş sayılı ticaret odalarından birisi olduklarını belirterek, "Odamız akredite oda olarak kurumsal bir kimlik kazanarak milletler arası oda yapısına kavuşmuştur. Bundan gurur duyuyoruz. Bunu Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının üyeleriyle ve paydaşlarıyla birlikte başardık. Bundan sonra da ortak hareket etmeye devam edeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Görevde oldukları dört yıl boyunca Hopa'da yaşanan sorunlara sahip çıktılarını kaydeden Akyürek, şunları söyledi:

"Kurmuş olduğumuz ilişki ağıyla temsil yetkisi ile etkin yapıya ulaştık. Nakliyecimizle ihracatımızla sorunları çözdük, çözmeye de devam edeceğiz. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası bölgede bulunduğu konum itibariyle Hopa Limanı'nın, Sarp Sınır Kapısı'nın önemini kavrayarak son durumu en iyi değerlendirip fırsata çevirmesini bildi, bilmeye de devam edecek."