Ankara Hrant Dink Cinayeti Davası

Hrant Dink Cinayeti Davası

03.10.2017 - 11:43 | Son Güncellenme:

FETÖ elebaşı Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 85 sanıklı davanın dokuzuncu duruşması başladı Duruşmada, tutuklu sanıklardan gazeteci Ercan Gün'ün savunması alınıyor

Hrant Dink Cinayeti Davası

İSTANBUL (AA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 21'i tutuklu, 10'u firari 85 sanıklı davanın 9. duruşması başladı.

Haberin Devamı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bu davanın yanı sıra FETÖ/PDY'ye yönelik diğer davalarda da tutuklanan eski emniyet müdürü Ramazan Akyürek, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve gazeteci Ercan Gün ile eski jandarma-emniyet görevlilerinin de aralarında yer aldığı 20 tutuklu sanık hazır bulundu.

Dönemin Samsun Jandarma Asayiş Şube Müdürü emekli Albay Atilla Güçlüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 3 tutuksuz sanığın da yer aldığı duruşmaya, cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü bulunan bazı sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşma, tutuklu sanıklardan gazeteci Ercan Gün'ün savunmasının alınmasıyla devam ediyor.