Gündem HSYK 2 müfettiş görevlendirdi

HSYK 2 müfettiş görevlendirdi

27.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, “paralel yapı” soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler hakkında verilen ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince “yok hükmünde” sayılan tahliye kararının ardından, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından iki başmüfettişin görevlendirildiği bildirildi.

HSYK 2 müfettiş görevlendirdi


HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Kenan İpek, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul 29. ve 32. Asliye ceza mahkemelerinin, hakimin reddi ve tahliye talepleri üzerine, soruşturma dosyalarını temin etmeden, şüpheliler hakkındaki isnat ve delilleri incelemeden, talep dilekçeleri üzerine işlem tesis ettiklerinin anlaşıldığını aktardı. İpek, “Bu gelişmeler üzerine, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetim amacıyla görevlendirilen iki başmüfettiş, denetim kapsamındaki inceleme ve soruşturma yetkilerine istinaden olaya el koymuşlardır” ifadelerine yer verdi.

Anayasa vurgusu
İpek, açıklamasında şunları kaydetti: “Hiçbir kimse veya organın, kaynağını anayasadan almayan bir devlet yetkisini kullanamayacağı anayasamızın 6’ncı maddesinin amir hükmüdür.”