Teknoloji HTC, 1500 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu

HTC, 1500 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu

03.07.2018 - 15:00 | Son Güncellenme:

HTC, Tayvan'daki üretim biriminde küresel iş gücünün dörtte birini azaltmayı planlıyor ve bu nedenle 1500 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Şirket, azalan satışlarla savaşmaya devam ederken kaynakları daha iyi yönetmeyi hedefliyor.

HTC, 1500 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

HTC, organizasyon kaynaklarının yeniden düzenlenmesinin bir parçası olarak küçüleceğini açıkladı. HTC, Tayvan'daki üretim biriminden 1.500 çalışanını işten çıkaracak. Bu, şirketin gösterdiği verilere göre, Haziran ayından itibaren dünya çapında istihdam edilen 6.450 personelin yaklaşık dörtte birini temsil ediyor.

HTC, “Bugün, HTC, Tayvan'daki üretim organizasyonlarını optimize etmeyi planladığını duyurdu. Bu plan, daha etkili ve esnek bir kaynak yönetiminin ilerlemesine olanak tanıyacak” dedi.

İşten çıkarmalar Eylül ayı sonuna kadar tamamlanacak. Bu hareket aynı zamanda HTC'nin akıllı telefonlarını ve VR işletmelerini her bölgede ortak liderlik altına alan daha geniş bir planın bir parçası.

HTC'nin küçülmesin nedeni satış gelirlerinde sürekli düşüş yaşaması. Şirket, geçen yılın nisan ayında %55.5 ve Mart satışlarında %46.7 düşüş bildirdi.