Teknoloji HTC'nin yeni amiral gemisi HTC U11 Türkiye'de satışa çıktı

HTC'nin yeni amiral gemisi HTC U11 Türkiye'de satışa çıktı

12.07.2017 - 14:49 | Son Güncellenme:

HTC'nin sıkıştırma etkileşimine sahip dünyanın ilk akıllı telefonu HTC U11 Türkiye'de satışa sunuldu. İşte HTC U 11'in Türkiye fiyatı.

HTCnin yeni amiral gemisi HTC U11 Türkiyede satışa çıktı

Başlangıçta Ocean kod adıyla adını sıklıkla duyduğumuz HTC U11, geçtiğimiz dönemde New York, Londra ve Taipei'de eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle tanıtılmıştı. Parlak alüminyum bir kasa ile gelen HTC U11, oldukça şık bir görünüme sahip. Gümüş, altın, siyah, beyaz ve kırmızı gibi farklı renk seçeneklerine sahip cihazın ön kısmında gömülü bir parmak izi tarayıcısı içeren fiziksel home tuşu, arka kısmında ise HTC logosu yer alıyor.

Haberin Devamı

HTC U11'de yer alan Edge Sense özelliğiyle kullanıcılar akıllı telefonlarının kenarlarını sıkarak, çeşitli uygulamaları başlatabiliyor. Kameranın veya uygulamaların açılması telefonun kenarlarına uygulanan basınçla gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda kullanıcılar sıkma seviyelerini ayarlayabiliyor.

HTC U11'de 3.5mm kulaklık girişi bulunmuyor. Telefonun kutusundan çıkan kulaklıklar USB-C portu üzerinden telefona bağlanabiliyor. Kullanıcıların mevcut kulaklıklarını kullanmaları için kutuya bir adet adaptör eklenecek. Cihaz, IP67 sertifikasıyla suya ve toza karşı da dayanıklı.

HTC U11'in teknik özellikleri arasında 1440 x 2560 çözünürlükte 5.5 inç ekran, Snapdragon 835 işlemci, 6 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı, microSD kart desteği, 12 MP arka ve 16 MP ön kamera, Quick Charge 3.0 destekli 3000 mAh pil, Android Nougat işletim sistemi ve HTC BoomSound Hi-Fi Edition ses teknolojisi yer alıyor.

Haberin Devamı

Aynı zamanda telefon UFS 2.1 bellek de içeriyor. Entegre Snapdragon X16 LTE modem ile Gigabit Sınıfı LTE (1Gbps'ye kadar) özelliklerine sahip HTC U 11, 3.799 TL fiyatla tüketicilerle buluşacak.