Teknoloji Huawei bu yıl 100 milyon adet akıllı telefon sattı

Huawei bu yıl 100 milyon adet akıllı telefon sattı

25.10.2017 - 17:18 | Son Güncellenme:

Huawei, 2017 yılının ilk çeyreğinde 100 milyondan fazla telefon sattı ve geçen yılın aynı dönemine göre %19 daha fazla bir artış kaydetti.

Huawei bu yıl 100 milyon adet akıllı telefon sattı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Çinli üretici Huawei, 2017 yılının ilk çeyreğinde 100 milyondan fazla akıllı telefon satmayı başardı. Bu, bir önceki yıla göre % 19'luk bir artışa karşılık geliyor.

Huawei'nin tüketici ticaret grubunun CEO'su Yu Chengdong, bu üstel büyümenin şirketin işletme gelirlerini Ocak-Eylül döneminde % 30'dan fazla artırmayı başardığını söyledi. Yönetici ayrıca Huawei'nin "high-end" tüketicilere hitap edecek daha fazla orta menzil ve premium ürün sunarak daha da genişleme arayacağını belirtti.

Chengdong, "Dünyanın dört bir yanında araştırma ve geliştirme üzerinde çalışan 10,000'in üzerinde çalışanıyla, üst düzey sektörde daha fazla kâr olduğu için daha üst düzey müşteriler kazanmayı umuyoruz." dedi.

Huawei'nin 2017'deki güçlü performansı, Haziran ve Temmuz aylarında büyük satış sonuçlarının etkisiyle Apple'ı aşarak dünyadaki ikinci büyük akıllı telefon satıcısı haline getirdi. Elbette, Apple'ın yeni iPhone'ları o dönemde mevcut değildi, bu nedenle Asya telefon üreticisinin yılın geri kalanında liderliğini sürdürebilecek olup olmadığını görmek ilginç olacak.