Teknoloji Huawei CEO'su kullanıcılardan özür diledi

Huawei CEO'su kullanıcılardan özür diledi

01.05.2017 - 17:07 | Son Güncellenme:

Huawei, P10 ve P10 Plus'larda kullanılan farklı bellek modellerinin kullanıcıları rahatsız etmesi üzerine geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar yüzünden bir hayli eleştirilmişti. Huawei CEO'su bu durumdan dolayı kullanıcılardan özür diledi.

Huawei CEOsu kullanıcılardan özür diledi

Huawei, P10 ve P10 Plus’ta tercih ettiği farklı bellekler yüzünden eleştirilere maruz kalmıştı. GizmoChina’da yapılan Androbench 5.0 testinde, P10 ve P10 Plus’ın RAM ile depolama performanslarında fark olduğu ortaya çıkmıştı. Bellek hızı bir telefonda 700 MB/s iken, diğerinde 250 MB/s olarak ölçülmüştü. Huawei, tüketicilerin bu şikayetini önlemek için mühendislerinin araştırmalara devam ettiğini belirtmişti. Sonrasında ise farklı belleklerkullanılması nedeniyle yavaşlama veya bozulma durumunun olmaması gerektiğini belirten resmi bir bildiri yayınlamıştı.

Haberin Devamı

Huawei bu hatasını kabul etti ve mobil birim şefi Richard Yu kullanıcılarından özür diledi. Kişisel Weibo hesabı üzerinden açıklama yapan Yu, bu zamana kadar yaşanan tartışmalarda verdikleri cevabın ve takındıkları üslubun doğru olmadığını itiraf etti. Yu, gelecekte kullanıcıların istedikleri şeyi daha fazla göz önünde bulunduracağını söyledi.

Yazarlar