Teknoloji Huawei Honor V8 Tanıtıldı

Huawei Honor V8 Tanıtıldı

11.05.2016 - 15:40 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük 3. üreticisi konumuna yükselen Huawei yeni nesil orta / üst segment telefonu Huawei Honor V8 ile oldukça iddialı.

Huawei Honor V8 Tanıtıldı

Çinin en büyük teknoloji firmalarının başında gelen Huawei, geçtiğimiz yıl pazara sunuğu G7 ile birlikte özellikle ülkemizde geniş bir kesime ulaştı. Marka bilinirliği tarafında 2015’i oldukça iyi geçiren firma bu yıl tanıttığı P9 ve P9 Plus ile amiral gemisi telefonlar tarafında da güçlü bir rakip olduğunu gösterdi. Asıl uzmanlık alanı olan orta / üst segment tarafında ise firma her zaman oldukça agresif ürünler ortaya koyuyor. Bu bağlamda Huawei Honor V8 bugün itibariyle tanıtıldı ve telefon özellikleri ile oldukça beğenimizi kazandı.

Haberin Devamı
Huawei Honor V8 Çift Kamera Lensi ile Geliyor

Yeni telefonda da arkada çift kamera lensi bulunuyor. Honor 6 Plus ile hayatımıza giren bu özellik P9 ile deva etti ve Huawei orta segment telefonu Honor V8‘de de bu özelliği kullanmaya başladı. Bu özellik ile 2 kameradan çekim yapılıyor ve bu 2 fotoğraf tek bir fotoğraf olarak bizlere sunuluyor.

Huawei Honor V8 Teknik Özellikler

Huawei Honor V8‘de 5,7 inç boyutunda IPS NEO LCD bir ekran kullanıyor. 2,5D kaplama ile gelen Honor V8‘in Full HD çözünürlüğe sahip olduğunu görüyoruz. Orta / üst segment bir telefon için bu çözünürlük oldukça yeterli.

Firma kendi geliştirdiği Kirin 950 işlemciyi (4 adet Cortex A72, 4 adet Cortex A53) Honor V8‘de kullanıyor. P9’da kullanılan işlemci Kirin 955’ten mimari açıdan da üretim süreci açısından da farklı olan bu işlemcinin orta segment bir telefon için oldukça yeterli olduğunu hemen belirtelim. Telefonda 4GB RAM gücü var. P9‘da 3GB bellek gücü verirken orta segment telefonda 4GB RAM gücü sunulmasını tebrik etmek gerekiyor. Arkada bulunan parmak izi okuma sensörü ise P9’da kullanılan ile aynı sensör yeri gelmişken bunu da hatırlatalım.

Haberin Devamı
İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi Max Tanıtıldı!

Huawei P9‘da kullanılan 12 megapiksel kamera sensörünün Honor V8‘de de kullanıldığını görüyoruz. 2 kameranın da f/2,2 diyafram aralığına sahip olduğunu görüyoruz. Ön tarafta ise f/2,4 diyafram aralığına sahip 8 megapiksel geniş açı bir kamera var.

Pil tarafında ise 3500 mAh pil gücünü görüyoruz. 5,7 inç bir telefon için bu rakamları artık pekte kabul edilebilir bulmuyoruz. Bu boyutta bir telefonun en azından 4000 mAh pil gücü ile gelmesi gerektiği ise ortadaki tek eleştiri konusu oluyor.

Huawei Honor V8 Fiyat

Huawei Honor V8 için 2 farklı çözünürlük sunacağını da duyurdu ama bu noktada da bir belirsizlik halen var. Full HD‘nin yanında QHD yani 2K bir ekrana sahip olacak olan Honor V8‘in bu noktada da 2 farklı fiyatı bulunuyor.

Honor V8 Full HD 349 dolar Honor V8 QHD 439 dolar fiyatlandırma ile pazara sunulacak.

Ülkemizde Honor V8‘in 1600 TL bandından satışa sunulacağını öngörüyoruz…

Huawei P9 Video İnceleme