Teknoloji Huawei, Mate 10 ile iPhone 8'e meydan okuyacak

Huawei, Mate 10 ile iPhone 8'e meydan okuyacak

28.07.2017 - 13:28 | Son Güncellenme:

Huawei Mate 10 ile ilgili şirketin üst düzey yöneticisinden çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Huawei CEO'su yaptığı bir röportajda Mate 10'un iPhone 8'e rakip olacağını söyledi.

Huawei, Mate 10 ile iPhone 8e meydan okuyacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Huawei şu anda dünyanın 3 numaralı en büyük akıllı telefon üreticisi ve Çinli şirket yavaşlama belirtileri de göstermiyor. Öte yandan Huawei'nin cihazlarını satmadığını bir pazar da yok. Bu yüzden şirketin bir sonraki adımı bu pazarlarda daha fazla tüketiciye hitap etmeye çalışmak olacak.

Huawei'nin kendini göstermek istediği yer ise Samsung ve Apple'ın başını çektiği Kuzey Amerika pazarı. Huawei CEO'su Richard Yu, Bloomberg'e yaptığı bir röportajda bu sonbaharda tanıtılacak iPhone 8'e cevap vermeye hazır olduklarını belirtti.

iPhone 8 ile aynı anda piyasaya sürülecek Mate 10 ile ilgili olarak Richard Yu şunları söyledi: "Daha güçlü bir ürüne sahip olacağız. Tam ekran görüntü, daha hızlı bir cihaz, daha iyi fotoğraf çekebilme olanağı, daha uzun pil ömrü ve daha birçok özelliğe sahip olan Mate 10, Apple ile rekabet etmemize yardımcı olacak"

Haberin Devamı

Yu'nun saydığı bu gelişmiş özelliklerin Apple kullanıcılarını Android'e çekip çekmeyeceğini belli değil, bunu ilerleyen dönemde göreceğiz. Öte yandan Huawei dışında Apple'ın pazar payından bir parça isteyen Samsung, LG, Lenovo ve diğer büyük markalar da var.