Teknoloji Huawei Mate 20 çalışırken görüntülendi

Huawei Mate 20 çalışırken görüntülendi

21.06.2018 - 13:56 | Son Güncellenme:

Huawei Mate 20'nin bu yılın dördüncü çeyreğinde gelmesi bekleniyor. Huawei Mate 20'ye ait olduğu iddia edilen çalışır halde bir prototip ve kroki çizimleri ortaya çıktı.

Huawei Mate 20 çalışırken görüntülendi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Sızan içerik hakkında konuşmaya başlamadan önce, Huawei'nin geçtiğimiz günlerde Mate 20'nin Ekim ayında resmiyet kazanacağını doğruladığını belirtelim. Şirket yakın zamandaki CESA teknoloji etkinliğinde bunu doğruladı.

Her durumda, aşağıdaki ilk görüntüye göz atarsanız, Huawei Mate 20'yi görebileceksiniz. Fotoğaftaki cihazda kenarları epey inceltilmiş. Çentik yok ve şirketin logosu ekranın altında duruyor.

Huawei Mate 20 çalışırken görüntülendi

Bazıları Mate 20'de kavisli bir ekran olduğunu düşünebilir, ancak bu, ekranın üstüne uygulanan kavisli cam yüzünden, yansıma onu hissettiriyor. Ekranın kendisi yuvarlatılmış köşelerle birlikte gelirken, Huawei'nin cihazın arkasına iki veya üç kamera yerleştirmeyi planladığı görülüyor. Alttaki sensörün üçüncü bir kamera mı yoksa parmak izi tarayıcısı mı olduğundan emin değiliz. Çünkü bu sadece bir çizim de olabilir. Eğer üçüncü kameraysa Mate 20'de parmak izi tarayıcı kullanılmayacak.

Haberin Devamı

Huawei Mate 20 çalışırken görüntülendi

Huawei Mate 20'nin, 6 inçten daha büyük bir ekrana sahip olması bekleniyor. Cihaz, içinde en az 6GB RAM içerecek. Parmak izi tarayıcısı olmazsa Mate 20'de kesinlikle daha gelişmiş bir yüz tarama yer alacak. Huawei'nin yeni nesil Kirin işlemcisi, telefona güç verecek. Ancak işlemci henüz açıklanmadı. Huawei, muhtemelen bir sonraki amiral gemisinde Kirin 980 adlı işlemciyi kullanabilir. Önümüzdeki aylarda bunun açıklanması bekleniyor.

Huawei Mate 20 ile ilgili sızıntı ve söylentilerin önümüzdeki hafta veya aylarda artması bekleniyor.