Teknoloji Huawei P30 Pro kavisli ekran ve arkada dört kamerayla gelecek

Huawei P30 Pro kavisli ekran ve arkada dört kamerayla gelecek

16.12.2018 - 14:18 | Son Güncellenme:

Huawei P30 Pro'nun çentikli bir tasarımla geleceğini sizlere daha önce aktarmıştık. Yeni sızıntılara göre P30 Pro, dörtlü kamera kurulumuna sahip olacak.

Huawei P30 Pro kavisli ekran ve arkada dört kamerayla gelecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Son raporlar gelecek yılın ilk çeyreğinde gelecek Huawei P30 Pro'nun dörtlü kamera kurulumuyla donatılacağı iddia edildi. Bazı söylentiler, Huawei'nin ekranda kamera deliği tasarımıyla gelebileceğini de iddia etti. Ice Universe tarafından paylaşılan yeni bilgiler ise P30 Pro'nun geniş bir çentikle geleceğini gösteriyor.

Sızıntı yapan kişiye göre P30 Pro, Çin'in BOE ekran üreticisi ya da LG tarafından üretilen kavisli ekrana sahip olacağını iddia etti. Ice Universe, Samsung'un resmi olarak Infinity-O olarak bilinen ekran içi delikli tasarımı üreten tek OLED üreticisi olduğunu ekledi. Huawei P30 Pro ekran koruyucular görüntüleri de telefonun su damlası çentikli ekranla geleceğini ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Benjamin Geskin, P30 Pro'nun su damlası çentikli ekranını gösterdi. Telefonun arka tarafı, Leica mühendisliğinde üretilen dörtlü kamera kurulumuna ev sahipliği yapıyor. Yanında ise çift LED flaş var. LED flaşın üzerindeki iki küçük boyutlu delik, lazer otomatik netleme için olabilir.

İlk söylentiler P30 Pro'nun düşük ışık performansını destekleyen 38 megapiksel Sony IMX607 sensörüne sahip olduğunu iddia etti. Cihazın Kirin 980 yonga seti ve 12 GB'a kadar RAM ile gelmesi bekleniyor. Huawei'nin cihazın 5G versiyonu üzerinde çalıştığı da belirtildi.