Van Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Fitne odakları var

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Fitne odakları var

08.10.2017 - 17:43 | Son Güncellenme:

"Irak'ı da Suriye gibi karıştırmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen fitne odakları var"

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Fitne odakları var

VAN (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Irak'ı da Suriye gibi karıştırmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen fitne odakları var." dedi.

Haberin Devamı

Yapıcıoğlu, partisinin, bir düğün salonunda düzenlenen İpekyolu İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yola çıktıklarından bu yana adalet, kardeşlik ve ümmet bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti.

Türkiye'de son dönemlerde muhalefet olabilmek adına siyasete yakışmayan sert ve seviyesiz hakaretler içerisinde bulunan siyasi partiler olduğunu savunan Yapıcıoğlu, hükümetin olumlu çalışmalarını takdir ettiklerinde "ortak" veya "yandaş" olarak nitelendirildiklerini söyledi.

Yapıcıoğlu, parti olarak siyasete girdiklerinde Suriye'deki savaşın henüz 1,5 yılına girdiğini ifade ederek, o dönem atılan bazı adımlardan dolayı hükümeti uyardıklarını aktardı.

Hükümete "Suriye meselesi, ümmetin iç meseledir. Emperyalistleri oraya davet etmeyin' uyarısında bulunduklarını belirten Yapıcıoğlu, şu anda Suriye'de kimin kimi vurduğunun belli olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

-"Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen fitne odakları var"

Suriye'den sonra sıranın Irak'ın kuzeyine geldiğini ve orada yapılmak istenen oyunun farkına varılması gerektiğini dile getiren Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Irak'ı da Suriye gibi karıştırmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen fitne odakları var. 1980'den beri ara ara bazı sükunetlerden başka hep savaş içerisinde olan bir Irak var. Amerika oraya girdiğinden beri bir milyondan fazla can kaybı oldu. Heba olan bir nesil ve onlarca yıl petrol harcasa yeniden tamir edemeyeceği bir yıkım. Şimdi birileri yine Irak'ın Kürdistan bölgesindeki referandumdan dolayı askeri seçeneklerden bahsediyor. Biz tekrar uyarıyoruz. Bırakın askeri seçeneği kullanmayı, askeri seçeneğin masada olduğunu söylemeniz bile büyük bir hatadır. Musul ve Kerkük'e 82., 83. vilayetimiz olarak plaka vereceğini söyleyenler uyanın, milleti gaza getirmeyin. Düşman sizi kandırıyor, kendini kamufle etmek için kardeşini size 'düşman' diye tanıtıyor. Kardeşinize namluları çevirdiğinizde küffar arkadan gelip sizi avlayacak ve haberiniz olmayacak."

Yapıcıoğlu, asgari ücretten vergi alınmamasını isteyerek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılması planlanan zammın da geri çekilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde, partinin İpekyolu İlçe Başkanlığına Yavuz Okutay seçildi.