Gündem Hudson Enstitüsü dosyayı yayınladı

Hudson Enstitüsü dosyayı yayınladı

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon ve Balyoz kumpas davaları sırasında gündemden düşmeyen Washington’daki düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü, Türkiye ile ABD arasında krize neden olan rahip Andrew Brunson davasındaki soruşturma dosyasının tamamını hem Türkçe, hem de İngilizce olarak kendi internet sitesinden yayınladı.

Hudson Enstitüsü  dosyayı yayınladı

İddianame, Hudson Enstitüsü Din Özgürlüğü Merkezi Analisti Lela Gibert tarafından yayınlandı. Gibert, Brunson davasına yönelik kaleme aldığı yazılarda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır ithamlarda bulundu. Gibert, soruşturma dosyası için ise “Çirkin, yalanlarla dolu, baş döndürücü bir koleksiyonu, saçma teolojik çarpıklıkları bir araya getiriyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hudson Enstitüsü tarafından 13 Haziran 2007’de düzenlenen ve “dehşet senaryosu” adı verilen seminer, Ergenekon ve sonrasındaki Balyoz kumpas davaları sürecinde FETÖ’cü medya tarafından gündem getirilmişti. Söz konusu seminerde FETÖ’cüler tarafından o dönem Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Tülay Tuğcu’nun suikast sonucu öldürüleceği, Beyoğlu’nda bomba patlatılarak 50 kişinin öleceği ve Türk ordusunun 50 bin askerle Kuzey Irak’a gireceği konuları ele alınmıştı.

Toplantıya, dönemin Washington’daki Savunma Ataşesi Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu ile birlikte yine o dönem Genelkurmay bünyesindeki Stratejik Araştırma ve Etüd Merkezi’nin (SAREM) Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri ve beraberindeki Türk askerlerinin katıldığı öne sürülmüştü. Kumpas davalarının çökmesinden sonra Hudson Enstitüsü’nde düzenlenen seminere katıldıkları iddia edilen emekli Tümgeneral Nogaylaroğlu ile emekli Tuğgeneral Tanyeri’nin, toplantının son 15 dakikasında yer aldıkları ve “dehşet senaryosu” adı verilen senaryonun konuşulmadığı ortaya çıkmıştı.