Eskişehir HUGO CHAVEZ ESKİŞEHİR’DE ANILDI

HUGO CHAVEZ ESKİŞEHİR’DE ANILDI

07.03.2015 - 15:21 | Son Güncellenme:

.

HUGO CHAVEZ ESKİŞEHİR’DE ANILDI

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti merhum Cumhurbaşkanı Hugo Rafael Chavez Frias, ölümünün ikinci yılında Eskişehir’de anıldı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Hugo Rafael Chavez Frias’ı anma etkinlikleri Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hugo Chavez anma etkinliklerine, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Başkonsolosu Tatiana Lucia Zapata Bracho, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet İlker, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Anma etkinliğinde konuşma yapan Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Başkonsolosu Bracho, Hugo Chavez’in şuanda Venezuela’nın topraklarındaki halkın gönlünde yaşadığını söyledi. Bracho, “Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yaptığı Balmumu Heykeller Müzesini gezdim, biz Venezuelalılar için Büyükerşen’in ellerinden şekillenecek bir Hugo Chavez’in heykelinin ortaya çıkması ve müzede yerini alması bizler için çok büyük bir şeref olacaktır” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker ise, Chavez’i saygı ile andıklarını ve iki ülke arasında kültürel bağların güçlenerek büyümesini arzu ettiklerini kaydetti.
Öte yandan Hugo Chavez’i anma etkinlikleri kapsamında, "Türkiye Halkının Gönlünde Chavez" isimli belgesel gösterimi ve Venezuelalı piyanist Leonel Ruiz ile grubu Mere Mere con Pan Caliente’nin konseri de yapıldı.