Adana Hükümlüden 15 Temmuz Rölyefi

Hükümlüden 15 Temmuz Rölyefi

30.05.2017 - 10:52 | Son Güncellenme:

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde, hakkında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilen bir hükümlü, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde vatandaşların işgalcilere karşı direnişini rölyef tekniğiyle anlattı

Hükümlüden 15 Temmuz Rölyefi

ADANA (AA) - Adana'da, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde, hakkında verilen kamuya yararlı bir işte çalışma cezasını Adana Adliyesinin mobilya atölyesinde çalışarak tamamlayan resim ve oyma ustası bir hükümlü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde vatandaşların işgalcilere karşı direnişini rölyef tekniğiyle anlattı.

Haberin Devamı

Adana Adliyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, küçük yaşta kara kalem ve yağlı boya resim yapmaya başlayan 3 çocuk babası Turan Düğer (46), bir ağaç oyma dükkanında gördüğü ürünlerden etkilenerek kara kalem çalışmalarını 3 boyutlu çalışmaya dönüştürdü.

"Bandrolsüz yayın satışı" yaptığı gerekçesiyle hapis cezası alan Düğer'in, cezasının son 1 yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrildi.

Düğer, hükümlülerin topluma kazandırılması, kişisel becerilerini geliştirmeleri, istihdam sağlanması, sosyal faaliyette bulunmalarına yönelik çalışmalar yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen "Ben De Varım" projesine katıldı.

Bu kapsamda açılan mobilya atölyesinde eğitim alan Düğer, burada da birçok kara kalem ve ağaç oyma çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hükümlülerin yaptığı çalışmaları yerinde görmek için atölyeye yaptığı ziyarette, Düğer'in eserlerini çok beğendi. Bunun üzerine Düğer, hakkında verilen kamu yararına çalışma cezasını çekmek üzere kendi mobilyasını üreten Adana Adliyesinin atölyesinde çalışmaya başladı.

Burada, yeni inşa edilen Adana Adliye Sarayı inşaatının üç boyutlu ağaç oyma çalışmasını yapan Turan Düğer, Yeldan'ın isteği üzerine 15 Temmuz'a ilişkin iki eser daha hazırladı.

Sunta üzerine kara kalemle çizdiği resmi oyarak boyayıp 3 boyutlu hale getirdiği tabloların birinde Türkiye haritası önünde, sırtında Türk bayrağıyla duran bir kişinin tank, helikopter ve uçaklara karşı gelişini yansıtan Düğer, diğerinde ise İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ellerinde Türk bayrağı olan vatandaşların darbecilere direnişini anlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yapılan eserlerin çok anlamlı ve güzel olduğunu belirterek "Hükümlülerimizin topluma kazandırma ve meslek edinmelerini sağlama çalışmaları çerçevesinde, kamuya yararlı işlerde çalışmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda, hain 15 Temmuz darbe girişimine karşı bu ülkenin vatan evlatlarının direnişini, duruşunu yansıtan eserler yaptığı için hükümlümüze teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Hükümlü Düğer de Yeldan'ın tavsiyesiyle iki çalışma yaptığını aktararak "Kendi gözümden, bakış açımdan o zaman yaşananları, vatandaşlarımızın darbecilere karşı duruşunu yansıtmak istedim. Bu iki çalışmayı, 15 Temmuz şehit ve gazileri anısına güzel bir hatıra olarak adliyeye bırakmak beni onurlandırdı." değerlendirmesini yaptı.