Cadde Hülya Koçyiğit'ten 8 Mart mesajı

Hülya Koçyiğit'ten 8 Mart mesajı

09.03.2018 - 16:22 | Son Güncellenme:

Oyuncu Hülya Koçyiğit ve sunucu Oylum Talu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldi. Sanata ve medyaya yıllarını vermiş iki ünlü ismin, Akbatı’da gerçekleştirdiği söyleşide keyifli anlar yaşandı.

Hülya Koçyiğitten 8 Mart mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü anlamlı bir etkinlikle anıldı. Akbatı AVM’nin ev sahipliğini yaptığı söyleşide, Türk sinemasına yıllarını veren Hülya Koçyiğit, kadının toplumdaki rolüne yönelik görüşlerini paylaştı.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözleriyle başlayan etkinlik Oylum Talu’nun sunumuyla gerçekleşti. 8 Mart’ın önemine vurgu yapan Hülya Koçyiğit, kadının her katmanında yer alması gerektiğini, her daim üretimin ve toplumun içinde olması gerektiğinin önemini vurguladı.

“İYİ İNSAN OLMALIYIZ”

Kadınlara tavsiyelerde bulunan Koçyiğit, 50 senelik evliliğinden örnek vererek şu ifadeleri kullandı:
“Evliliklerde hiçbir şey zorla olmamalı. İyi insan olma özelliğimizi kaybetmezsek, ilişkilerimizi de sağlıklı bir zemine oturtabiliriz. Her şeyden önce iyi insan olarak yaşayabilmek gerekiyor. Yuvalarınızı güzelleştirin, zenginleştirin, sevgi çoğaltılabilir. İki tarafa da düşen roller eşittir."

Haberin Devamı

"BİZ ÇOK GÜÇLÜYÜZ"

Eğitimin önemine de değinen Yeşilçam'ın efsane ismi, “Kadınların eğitimli olmalarını istiyorum. Kadın, haklarının savunucusu olmalıdır. Biz çok güçlüyüz ve kendimize güvenmeliyiz. Kendimize güvenirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmaz. Annenin bilgili ve bilinçli olması gerekiyor. Çocuklarımızı aydın, demokrat, özgür ve kendisiyle barışık bireyler olarak yetiştirelim” ifadelerini kullandı.

Yazarlar