Humus

Öyle bir humus yapalımki meze olarak sofranızda yerini aldığında gelen misafirleriniz önce rengine sonra tadına aşık olsun. Formuma dikkat ediyorum ara öğün için tok tutan bir alternatif arıyorum derseniz de jülyen doğranmış havuç ile dip yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.

Malzemeler

250 gr haşlanmış nohut
150 gr haşlanmış pancar
2 dis sarımsak
1/2 limon suyu
2 corba k tahin
2 corba k zeytinyağ
2 cay k kimyon
1 cay k deniz tuzu

Önce nohut ve pancar mutfak robotunda çekilir sonra sırasıyla diğer malzemeler eklenir, ihtiyaca göre (daha rahat çekilebilmesi ve tüm malzemelerin birbiriyle bütünleşmesi için) 1-2 corba k. oda sıcaklığında su ilave edilir. Kıvam alan humus servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağ ve arzuya göre susam serperek servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sağlıklı ve fit günler dilerim

Jülide Şimsek A.