Geri Dön

Hünnap meyvesinin faydaları

Hünnap ülkemizde insanlar tarafından pek fazla duyulmamış bir meyve türüdür. İnsan sağlığı açısından oldukça önemli bir yer tutan hünnap Çin de eski çağlardan beri alternatif tıp yöntemi olarak kullanılmaktadır. Hünnap nedir, hünnabın faydaları nelerdir diye merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız içeriklere göz atabilirsiniz.

Hünnap meyvesinin faydaları

Hünnap Türk halkının pek fazla aşina olmadığı meyveler arasındadır. Tadı pek fazla bilinmese de sağlık için oldukça faydalı olduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Hünnap ağacı ilkbaharda sarıçiçekler açıp sonbahar mevsimine doğru olgunlaşan meyveler arasında yer alır. Hünnap meyvesini sonbahar mevsiminde Pazar tezgâhlarında veya marketlerde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çinde çok fazla bulunan hünnap meyvesi, ölümsüzlük meyvesi ve tanrı hediyesi adıyla anılıyor. Çinde pek çok kişi tarafından alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Hünnap meyvesi hacim olarak küçük bir yapıya sahip olmasına rağmen içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırmaktadır. Hünnap meyvesinin faydalarını henüz bilmiyorsanız birazdan öğreneceksiniz.

İşte hünnap meyvesinin faydaları

Vitamin deposu

Hünnap içerisinde A ve C vitaminlerinden bolca bulundurmaktadır. Aynı zamanda Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve özellikle potasyum açısından inanılmaz derecede zengindir.

Tüm kanser çeşitlerinden korur

Hünnap içerisinde bolca antioksidan ve C vitamini barındırmasından dolayı kanse hastalıklarından koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlar

Hünnap en düşük kalori miktarına sahip olan meyveler arasında yer almaktadır. Hünnap yiyerek hem uzun süre tok kalabilir hem de kilo verirken kaybedilen enerjiyi geri kazanmanızı sağlar.

Sindirimi kolaylaştırır

Hünnap meyvesi sindirimi kolaylaştırarak kabızlık problemlerine iyi gelir.

Kanser ve karaciğer hastalıklarından korur

Güçlü antioksidan özelliği nedeniyle bu minicik meyve, karaciğer rahatsızlıklarından çeşitli kanser türlerine kadar birçok hastalığın iyileşme sürecine olumlu etkilerde bulunuyor.

Bağışıklığı güçlendirir

Günde bir avuç tüketilen hünnap meyvesi özellikle kışın çeşitli enfeksiyonel hastalıklardan korumaya ve bağşıklık sisteminizi hızlı bir şekilde güçlendirmeye yardımcı olur.

Kemik ve diş sağlığı

İçerisinde bol miktarda fosfor barındırmasından dolayı hünnap meyvesinin kemik ve diş sağlığına iyi geldiği söylenmektedir.

Hünnap meyvesi nerelerde bulunur?

Faydalarından bu kadar bahsettikten sonra geriye hünnap meyvesini nereden bulabilirim sorusu kalıyor. Hünnap meyvesi genellikle ılıman ve iklim koşulları sert olmayan bölgelerde yetişir. Dolayısıyla Marmara bölgesi, Akdeniz bölgesi gibi yerlerde hünnap meyvesi yetişebilir ve bulabilirsiniz.

Hünnap meyvesi nasıl tüketilir? Hünnap meyvesini nerede bulabilirim sorusunun da cevabını verdikten sonra geriye hünnap nasıl tüketilir sorusu kalıyor.

Haberin Devamı

Hünnap meyvesi taze bir meyve olduğundan çiğ olarak çıtır çıtır tüketilebilir. Aynı zamanda diğer meyvelerden olduğu gibi hünnap meyvesinden reçel yapıp tüketebilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber