Osmaniye Hurda Parçalardan Mini "Otomobil" Yaptılar

Hurda Parçalardan Mini "Otomobil" Yaptılar

19.05.2017 - 11:31 | Son Güncellenme:

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 3 lise öğrencisi, hurdaya atılan metal, teneke, boru ve profil demirlerinden mini "otomobil" tasarladı Motosiklet motoru takılan otomobili daha da geliştirmek için destek bekleyen öğrenciler, araca isimlerinin ilk harfleri olan "Mufermu" adını verdi

Hurda Parçalardan Mini Otomobil Yaptılar

OSMANİYE (AA) - MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 3 lise öğrencisi, hurdaya atılan metal, teneke, boru ve profil demirlerinden mini "otomobil" yaptılar.

Haberin Devamı

Kadirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim öğretim gören Musa Çullu, Ferdi Avara ve Mustafa Gül, ilçede düzenlenecek Bilim Fuarı için proje geliştirmeye karar verdi.

Hurdaya atılan eski metal, sac, boru ve profilleri toplayan 3 genç, 2 aylık bir çalışma sonucu, motosiklet motoru takarak mini "otomobil" üretti.

Araca isimlerinin ilk harfleri olan "Mufermu" adını veren öğrenciler, araçlarını daha da geliştirmek için destek bekliyor.

Öğrencilerden Avara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladıkları proje doğrultusunda çevrelerindeki atık malzemeleri topladıklarını, iki aylık çalışma sonucu otomobil ürettiklerini söyledi.

Okulun motor bölümü atölyesindeki aletlerden faydalandıklarını anlatan Avara, otomobilin arkasındaki taşıma aparatı sayesinde yük de taşıyabildiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Avara, Türkiye'nin yerli otomobil üretme hedefine gelecekte katkı sağlamayı hedeflediklerini aktararak "Okula başladığımda otomobil yapma hevesim vardı. İnternette yaptığım araştırma sonrası nasıl yapıldığını anlatan bilgileri çıkardım. Videosunu izledim. Sınıf arkadaşlarımla ve öğretmenlerimle konuyu paylaştım. Yardımcı oldular. Sınıf arkadaşlarımla okuldaki hurdaya atılan metal parçalar ve atık sac, boru ve profil demir gibi malzemeleri biriktirdik. Tamirci esnafından da kullanmadıkları araç lastiği, direksiyon ve lambalarını aldık." diye konuştu.

Yaptıklarını daha da geliştirmek istediklerini vurgulayan Avara, ilçedeki "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"nda görücüye çıkardıkları aracın ilgi gördüğünü anlattı.

- "Araç okulun işlerinde kullanılıyor"

Okul Müdürü Remzi Beyoğlu da motor bölümü öğrencilerinin hazırladığı projeyle atık malzemeleri değerlendirerek ortaya takdir edilecek bir çalışma çıkarıldığını söyledi.

Öğrencileriyle gurur duyduğunu anlatan Beyoğlu, "Atıl durumdaki israf olacak malzemeleri değerlendiren öğrencimiz güzel bir otomobil yaptılar. Aracın arkasına da yaptıkları römorkla okulda taşıma işini gerçekleştiriyorlar. Okulumuzun beyin takımı olacak öğrencilerimizi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.