Gündem Hurma çeşitleri ve hurma fiyatları

Hurma çeşitleri ve hurma fiyatları

16.05.2018 - 16:05 | Son Güncellenme:

Ramazan aylarında orucumuzu açmak için vazgeçilmez tatlardan biri de hurmadır. Özellikle hac ve umre ziyaretlerimizden gelirken yanımızda kesinlikle getirdiğimiz hurma çeşitleri ve bu hurma çeşitlerinin fiyatları hakkındaki bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Hurma çeşitleri ve hurma fiyatları

Hurma çeşitleri

Haberin Devamı

Mebrum hurma: Kahverengi renkli, ince kabuklu, besleyici ve lezzetli olan bir hurma türüdür. Hacdan ve umreden gelen kişilerin gelirken ikram etmek üzere getirmeyi en çok tercih ettikleri hurma türüdür.

Sukkeri Fahir: Orta boyutta ve sarı renge yakın bir hurma çeşididir. Lif oranı yüksek, tok tutman ve iri etli hurma çeşididir.

Medine medjul: Açık kahverengi renklidir, yumuşak, iri boyutlu ve oldukça etli bir hurma çeşididir.

Baklava: Hufri hurması olarak da bilinen hurma çeşididir. Kahverengi renkli, iri boyutlu, yoğun tatlı ve etli hurma türüdür. Kan yapıcı özelliği olan hurma türüdür.

Sufri: Açık kahverengi renkli, oldukça tatlı ve ince kabuklu hurma türüdür.

Sugai hurma: Gövdesi kahverengi renklidir, hurmadaki şekerler uç kısmında toplanmaktadır. Şekerlerin uç kısmında birikmesi nedeniyle uç kısımları sarı-beyaz renklidir. Şeker oranı düşük bir hurma çeşididir. Bu nedenle şeker hastalarının tercih ettiği hurma çeşididir.

Haberin Devamı

Ürdün medjul: Siyah renkli, orta boyutlu, ince kabuklu, etli, lif oranı yüksek ve tatlılık oranı yüksek olan hurma çeşididir.

Meşruk: Kahverengi, kalın kabuklu ve orta büyüklükteki hurma türüdür. En kabuklu Mebrum hurması olarak bilinmektedir.

Amber: Siyah renkli, iri boyutlu, kalın etli, yüksek lif oranı yüksek hurma çeşididir. Diyet yapanlara önerilen hurma çeşididir. Tok tutma özelliği ve besleyiciliği bulunan hurma türüdür.

Berni: Sarımsı renkte bir hurma çeşididir. Orta boyutta ve lif oranı yüksek olan hurma çeşididir. Çocuklara, hamile ve emziren kadınlara tüketmeleri önerilen hurma türüdür.

Şelebi: Kahverengi, orta boyutta, ince kabuklu ve oldukça tatlı bir hurma türüdür. Kan yapıcı özelliği bulunan hurma çeşididir.

Safavi: Siyah renkli, ince kabuklu, şeker oranı oldukça az ve orta boyutta bir hurma türüdür.

Dıheyni: Orta boyutta, rengi siyaha oldukça yakın, lifli ve etli hurma çeşididir. Doyurucu özelliği de bulunan hurma türüdür.

Rabia: Kalın kabuklu, lifli rengi sarıya oldukça yakın ve orta boyutta bir hurma türüdür. Doyurucu özelliği bulunan hurma türüdür. Ayrıca kanser, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

Haberin Devamı

Hudri: Kahverengi ve orta büyüklükte olan hurma türüdür. Tatlılık oranı oldukça yoğun bir hurma türüdür. Kan yapıcı özelliği de bulunmaktadır.

Acve: Siyah renkli, ufak taneli ve yuvarlak şekilde bulunan hurma türüdür. Sihre ve zehre karşı etkili olduğu söylenmekte olan hurma çeşididir.

İran hurması: İran’da yetişen, siyaha yakın renkte olan ve ince kabuklu hurma türüdür. Yaş hurma ismi ile de anılan hurma çeşididir.

Ravtana yaş hurma: Kahverengi, turuncu renge sahip hurmadır. İnce kabuklu, yumuşak, orta büyüklükte ve besleyici özelliği olan hurma türüdür.

Berhi yaş hurma: Sarı renkli, ince kabuklu, orta büyüklükte ve kekremsi tadı bulunan hurma türüdür. Ayrıca çağla ismiyle de bilinmektedir.

Sukkeri yaş hurma: Diğer hurmalar göre çok daha fazla şeker oranına sahip olan hurma türüdür. Açık kahverengi, ince kabuklu ve orta büyüklükte olan hurma çeşididir.

Hulva yaş hurma: Kırmızı renkli, orta büyüklükte ve ince kabuklu hurma türüdür. Kekrete tadına sahip hurma çeşididir.

Haberin Devamı

Hurma fiyatları

Suudi Arabistan'da yaşanan iç sıkıntılar ve dövizdeki artış nedeniyle bu sene ramazan ayında hurma fiyatlarında %10 oranında artış olduğu görülmektedir. Ve bazı hurma türlerinde bu artışın %30 oranında olduğu da görülmektedir.