Şekersiz atıştırmalık yapma arzumun sonucunda bulduğum “Hurma Barları” tarifiyle biraz oynadım ve “Hurma Topları”mla karşınızdayım;

100 gr hurmadan 6 adet bar çıkacağı (!) söylenmiş tarifte; ama -blender’dan geçirildikten sonra- topak halini alan malzemeden o kadar bar yapabilen kişi ya bir içerik üreticisi ya da benim onun gibi sihirli ellerim yok. Lezzet anlamında sözümün olmadığı bu atıştırmalığı “Benim Hurma Toplarım” olarak beğeninize sunuyorum;

- 100 gr hurma
- Fındık
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
- Rendelenmiş limon kabuğu
 

Tarifte keçiboynuzu tozu yerine kakao, limon kabuğu rendesi yerine portakal kabuğu rendesi vardı, belirteyim.

Hurmalar sertse biraz sıcak suda bekletip kabuklarını ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra blender’dan geçirin. Fındıkları da öğütün. Miktarını göz kararı belirledim. Sonra tüm malzemeleri karıştırın.

Bahsettiğim topak durumu burada oluyor işte. Malzemeleri birbirine bağlamak için çok az su ekledim. Sonra da minik top şeklini verdim. Yarım saat buzlukta beklettim. Bu doğal ve şekersiz lezzeti kahve yanında tüketmek isterseniz kahveye şeker ilave etmeyin.

Afiyet olsun.

Sevgiyle ve doğal kalın.

Elçin Oltulu Şahin

Web: http://dogalivarken.com

Facebook: http://facebook.com/dogalivarken

Instagram: @dogalivarken