Gündem 7 merkez valisi için gözaltı kararı

7 merkez valisi için gözaltı kararı

26.07.2016 - 10:13 | Son Güncellenme:

Aralarında İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da bulunduğu 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam hakkında gözaltı kararı alındı. Darbe girişimi soruşturmasında İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu ve 3 merkez valisi gözaltına alındı. Mutlu'nun Üsküdar'daki evinde yapıldı.

7 merkez valisi için gözaltı kararı

Darbe girimi soruşturmasında İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya gözaltı kararı çıkmasının ardından polis erken saatlerde Mutlu'nun evine gitti. Burada Vali Mutlu'yu gözaltına alan polis, evinde arama yaptı . Mutlu, daha sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. İstanbul'da 2010-2014 yılları arasında valilik yapan Hüseyin Avni Mutlu, FETÖ mensuplarınca 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 246 mülki amir arasında yer alıyordu.

Haberin Devamı

7 VALİ İÇİN GÖZALTI KARARI
Operasyon çerçevesinde aralarında İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da bulunduğu 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam hakkında gözaltı kararı var. İstanbul eski Vali Yardımcısı Haluk Nadir de polis tarafından bu sabah gözaltına alındı. Bir hafta önce görevinden alınan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Nadir, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.