Huzur Nerede Bulunur ?

Huzur sizin için ne anlam ifade ediyor? Huzur kelimesini en çok neleri ifade ederken kullanırsınız? Benden birkaç örnek:

Bir huzur ver!

İlişkimde huzur olsun istiyorum..

Evde huzur yok...

İşyerinde huzur yok...

O çok huzursuz...

İçimde bir huzursuzluk var...

Huzur istiyorum...

Evet, hepimiz huzur isteriz. Bir dinginlik halidir, içten içe bir rahatlama; dengede, güven içinde olma halidir. Harika bir duygudur... :)

Eğer etrafınızda çok huzursuzluk varsa ve insanların size huzur vermesini istiyorsanız bir de kendinize dönüp sorun bakalım: "Ben kendi içimde, kendimle ne kadar huzurluyum?" Hayatımıza katmak istediğimiz her şeyde olduğu gibi huzura giden yol da kendi içimizden geçer. Evde, işte, eşte huzuru yakalamak istiyorsak önce kendimiz huzurlu olmalıyız. Cevap, "Huzur veren bir iş gelsin ya da huzur veren bir eş gelsin bak ben nasıl huzurlu olurum o zaman" değil. İçinde huzuru yakalayamamış bir kişiyi en huzurlu ortama koysanız bir zaman sonra mutlaka huzursuzluk çıkaracak ya da huzuru kaçacaktır.

Haberin Devamı

Peki kendi kendinizde, içinizde nasıl huzurlu olacaksınız? Size huzursuzluk veren her şeyi hayatınızdan çıkardığınızı hayal edin . Geriye ne kaldı? Peki geriye kalanla siz huzurlu musunuz? Cevap evet ise, hayatınızda bir temizlik yapmaya başlayın, size iyi gelmeyen şeyleri hayatınızdan çıkarın. Bazılarını çıkarmak çok zor olabilir ama isterseniz yapabilirsiniz. Yok cevap "hâlâ huzursuzum" ise belki de bir arınmaya, kendinizi tanımaya, kendinizle yüzleşmeye, kendinizle barışmaya ihtiyacınız vardır. Huzur kalpten gelir. Kendini sevmek, kendini bağışlamak, affetmek, sevgiyle bakmak, egoyu bırakıp öze dönmek huzur getirir. Belki biraz daha kalbine dönmeye, kalbini dinleye ihtiyacın vardır. Ne dersin?

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

ww