10.04.2019 - 08:15 | Son Güncelleme: 10.04.2019-8:15 A-A+

HUZUR VE LEZZET FESTİVALİ!

Kaz Dağları’nın tarihi ve doğal güzelliğinin içinde konumlanan, masal gibi atmosferiyle kendine aşık eden butik otel Adatepe İda Blue’da geçen günlerimden ve gelene



Kaz Dağları’nın tarihi ve doğal güzelliğinin içinde konumlanan, masal gibi atmosferiyle kendine aşık eden butik otel Adatepe İda Blue’da geçen günlerimden ve geleneksel Toskana mutfağının dünyaca ünlü şefi, İtalya’nın en elit isimlerini ağırlayan Osteria A’Pagliai’nin sahibi Tomasso Salvatori’nin otele özel hazırladığı Toskana-Adatepe eşleşmeli menüden, önceki yazımda bahsettim. Ama çok şanslı bir grup 
olarak yaşadığımız bu büyülü deneyimi, tek yazıya sığdıramadım! 
Kendimi evimden bile rahat hissettiğim, ayrılırken arkamızdan sular dökülerek uğurlandığımız, zengin kahvaltıları ve yemekleriyle, içten misafirperverliğiyle mest olduğumuz, her köşesinde huzur bulduğumuz İda Blue’nun sahibi Varol Civil; “Adatepe gibi saklı cennetlerimiz varken sadece deniz turizmi öne çıkıyor. Burası örnek olsun istedim; gastronomi, sanat ve sağlık aktiviteleriyle köyümüze dikkat çekmeye devam edeceğiz” diyor. Nisan sonuna kadar otel misafirlerine sunulacak olan (Ben döndüm ya, gidecek olanları kıskanıyorum!); başarılı İtalyan şefin lezzetli ötesi menüsüne gelirsek...
Büyüleyici yemekler 
Karides ve trüf mantarlı nohut ezmesi, Kaz Dağları kekikli Nonna Maria patates köftesi, kuşkonmaz yatağında Zeus yumurtası, karamelize soğanlı ve trüflü steak tartare, pestolu tagliatelle, krema-çikolata soslu bonboloncino (iki tabak yedim üzerinize afiyet!) ve buraya sığmayacak kadar özel lezzet daha... Yazarken yemekleri tattığım anlara dönüyorum, yine canım çekiyor! Salvatori, muazzam yemeklerini öyle heyecanla hazırladı ve her lokmamızda “Beğendiniz mi?” diye hevesle sordu ki, dünya çapında başarılı şefin mütevazılığı da ayrı tatlıydı. 
Kendisi, Kaz Dağları’na küçüklüğünden beri gitmek istiyormuş. Hayalini kurduğu yerden böyle bir teklif gelince havalara uçtuğunu söylüyor. “Menüye nasıl karar verdiniz?” soruma; “Hayat felsefeme göre hiç bir şeye önceden karar verilemiyor. Yemek yapacağım yerin havası, suyu ve toprağı bana ilham veriyor. Buraya ayak bastığımda kullanacağım malzemeyi bana o toprak getiriyor, yani menüyü benden ziyade yemek yapacağım yer belirliyor” dedi. 
İtalyan şef, Privée PR’ın organize ettiği ‘Ida Blue’ projesi içinse; “Hiç bilinmeyene yola çıktığım için bu tecrübenin başlangıcı vahşi bir ata binmek gibi oldu. Sen atı nasıl kontrol edeceğini düşünürsün ama aslında at seni yönlendirir. Burası bana öyle güzel bir yol açtı ki hiç bir şey yapmama gerek kalmadı. Benim için müthiş bir yolculuktu” dedi. Benim için de müthiş ve unutulmazdı! 

POWERTÜRK ödüllerinde geri sayım!
Müzik sektörünün sıra dışı yenilikleriyle her zaman fark yaratan prestijli markası PowerTürk’ün müzik ödüllerine az kaldı... Bol sürprizli bir programla ilk kez PowerTürk ekranlarında açıklanacak olan ödüller; 13 Nisan Cumartesi saat 20.00’den itibaren sahiplerini bulacak. ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülleri’ haricindeki toplam dokuz kategoriden birkaç favori adayımı şuraya not düşeyim, bakalım bilecek miyim? En güçlü kadın şarkıcı Gülşen, erkek şarkıcı Edis, grup maNga ve albüm Manuş Baba...

 
Bilgi Yarışmasıİlk atom bombası hangi şehirde patlatılmıştır?
Aradığınız
Evi Hemen
Bulun!
araDetaylı Ara
©Copyright 2015 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.