Teknoloji HyperX Alloy Elite RGB inceleme: En iyi oyun klavyelerinden biri RGB ile daha iyi hale geldi

HyperX Alloy Elite RGB inceleme: En iyi oyun klavyelerinden biri RGB ile daha iyi hale geldi

12.06.2018 - 14:43 | Son Güncellenme:

HyperX Alloy Elite RGB klavyede üst seviye Cherry MX tuşlar, ergonomik tasarım ve üst düzey oyun içi performansı gibi tavsiye edilecek çok şey var. Renkli arka aydınlatması sayesinde yazılım gerektiren ilk HyperX klavyesi Alloy Elite RGB’yi sizler için inceledik.

HyperX Alloy Elite RGB inceleme: En iyi oyun klavyelerinden biri RGB ile daha iyi hale geldi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yıllarca yüksek kaliteli oyun kulaklıkları üreten HyperX, zamanla fareler ve klavyelerle de saygın bir başarı elde etti. HyperX Alloy Elite RGB klavye de başarılı olanlardan biri.

HyperX Alloy Elite RGB’yi CES 2017'de ilk kez prototip olarak gördüğümüzden beri en çok beklediğim oyun klavyelerinden biri oldu. Sonunda, HyperX Alloy Elite RGB sonunda elimize ulaştı.

Önceki modellerde sıkça eleştirdiğim daha az özelleştirme seçenekleri sunmak yerine HyperX Alloy Elite RGB, buna karşı gelerek sert rekabete ayak duruyor.

O halde HyperX Alloy Elite RGB bizlere neler sunuyor hep birlikte görelim...

HyperX Alloy Elite RGB inceleme: En iyi oyun klavyelerinden biri RGB ile daha iyi hale geldi

İhtiyacınız olan her şey var

HyperX Alloy Elite RGB'nin tasarımında aslında pek yeni bir şey yok. Bu model, Alloy Elite'in karbon kopyası gibi. Ya da bunun tersi, artık hangisi önce duyurulduysa. Bu arada kırmızı arka plan ışığı da tam RGB LED yelpazesine yükseltildi.USB geçiş portunun yanı sıra sekiz ekstra anahtar (W, A, S, D, 1, 2, 3, 4) ve bir anahtar kapağı çıkartıcı da klavye ile sizlere sunuluyor. Aslında ihtiyacınız olan her şey var.

Haberin Devamı

Anahtar başına RGB aydınlatma ve 18 bölgeli ışık çubuğu etkileyici. Tüm renkleri gökkuşağı tonunda görüntülemekle kalmıyor, aynı zamanda tüm aydınlatmalar, RGB ışığının ustaları olduğunu düşündüğüm Razer ve Corsair'den beklediğim gibi eşit dağılmış durumda.

Bununla birlikte, klavyede çelik ve plastik karışımından daha fazlasını görmek isterdim. Alloy Elite RGB’nin fiyatını göz önüne aldığımda, tüm cihazın metalden yapılmasını beklerdim. Bunun yerine, yalnızca tuşların etrafındaki çerçeve çelikten yapılırken, medya tuşlarının bulunduğu üst kısım plastikten yapılmış. Aynısı klavye için de geçerli.

Alloy Elite RGB'nin avuç içi dayanağı, bir kat yumuşak dokunuşlu boya ve plastik bir parçadan ibaret. Takılması çok kolay olan bilek desteği değil de aslında göstermelik olmuş. Örneğin Razer Ornata Chroma, manyetik ve yumuşak yastıklı bilek desteğiyle geliyor. HyperX’ten de aynısını beklerdim.

İyi haber şu ki, klavye çerçevesiz bir tasarım ve basit kurulumla geliyor. Klavyenin en tepesinde, daha fazla cihazda olmasını istediğim ses tekerleğinin yanı sıra belki de sektördeki en büyük medya kısayol tuşlarından bazılarını bulacaksınız.

Haberin Devamı

HyperX Alloy Elite RGB inceleme: En iyi oyun klavyelerinden biri RGB ile daha iyi hale geldi

HyperX'in ilk yazılımı

Alloy Elite RGB ile HyperX, ilk yazılımını tanıttı: NGenuity. HyperX'in bu yazılım çözümü çok kötü değil, ama biraz daha geliştirilmesi lazım.

HyperX NGenuity yazılımı sayesinde Alloy Elite RGB klavyenin her tuşunu kendi isteğinize göre kişiselleştirebilir ve ayarlarınızı, klavyedeki yerleşik belleğe kaydedebilirsiniz.

Ancak, aydınlatmanızı veya makrolarınızı özelleştirmeye başlamak için başlangıç profili oluşturmanız gerekiyor. Oradan, RGB görünümünüzü oluşturmaya başlamak için yeni oluşturulmuş profilinize girebilirsiniz. Daha sonra efektler için üç ayrı menüyle, bölgelerdeki renkleri ayarlayarak veya bağımsız anahtarları kişiselleştirmek için serbest formla karşılaşabilirsiniz.

Elbette bunların hepsi, her anahtara ince ayar yapmak isteyenler için önemli. Ben çoğunlukla standart dalga efekti ile mutlu oldum, derinlemesine özelleştirmeye pek girmedim. HyperX ayrıca, bastığınız herhangi bir tuşun etrafında küçük bir ışık dalgalanmasına neden olan 'Alev' desenine sahip.

Haberin Devamı

Klavye, PUBG, CS:GO gibi şu anda mevcut olan tüm popüler PC oyunları için aydınlatma profillerine sahip. Bu profilleri HyperX’in internet sitesinden indirebilirsiniz. Şirket ayrıca, yeni oyunlar için aydınlatma profili listesinin sürekli büyüyeceğini belirtti. Bu yüzden HyperX'in yakın gelecekte NGenuity yazılımı üzerinde ilerleyeceğine hiç şüphe yok.

HyperX Alloy Elite RGB inceleme: En iyi oyun klavyelerinden biri RGB ile daha iyi hale geldi

Cherry MX Red favorim

Büyük ölçüde plastikten yapılmış olmasına rağmen, HyperX Alloy Elite RGB, tüm yazım ve oyun ihtiyaçlarım için tamamen sağlam bir platform. Mavi, Kahverengi ve Kırmızı arasından istediğiniz Cherry MX anahtarını seçebilirsiniz. Benim tercihim Kırmızı oldu.

Klavye, hem oyun hem de günlük günlük kullanımım için inanılmaz bir dokunma deneyimi sunuyor.Genel olarak yazı yazmak için yetkin buldum, ama biraz alışmak gerek. Tamamen oyun oynamak için tasarlanmış bir klavye arıyorsanız Kırmızı Cherry MX anahtarlı HyperX Alloy Elite RGB seçenekleriniz dahilinde olsun.

Haberin Devamı

HyperX Alloy Elite RGB inceleme: En iyi oyun klavyelerinden biri RGB ile daha iyi hale geldi

Sonuca bağlıyorum

Alloy Elite RGB, aydınlatma, medya tuşları ve yazılımıyla HyperX'in tam donanımlı çevre birimi. Bununla birlikte, Corsair K95 RGB Platinum ve Cooler Master MasterKeys MK750 gibi rakipleri benzer özelikleri daha pahalıya sizlere sunuyor. Yani fiyat noktasında HyperX, rakiplerinden biraz daha iyi denebilir.

HyperX Alloy Elite RGB, aydınlatma meraklılarının seveceği muhteşem ve harika görünümlü bir klavye, ancak yazılımın fırında biraz daha pişmesi gerekiyor. Karmaşık yazılım, klavyenin pazarda üst kademelere ulaşmasını engelliyor. HyperX’in yazılımının zaman içinde daha iyi ve pürüzsüz hale geleceğini umuyorum.

Cherry MX tuşlar ve renkli aydınlatma seçenekleri ile tam boyutlu bir klavye arayan oyuncular, HyperX Alloy Elite RGB ile mutlu olabilir. Arkadan aydınlatmalı renkli RGB ışığa ihtiyacınız yoksa, HyperX Alloy Elite de size aynı şekilde hizmet edecektir.

HyperX Alloy Elite RGB’ye 600 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Cherry MX Kırmızı tuşlar
  • Basit, ergonomik tasarım
  • RenkliRGB aydınlatma
  • Ayrık ortam tuşları
  • Oyun profilleri önceden yüklenmiş

EKSİLERİ

  • Yazılımın geliştirilmesi gerek
  • Fiyat her alıcı için uygun değil,
  • Yazı yazma için pratik yapılmalı