Bartın Iaaf Çocuk Atletizmi Bartın Üniversitesi'nde Yapılacak

Iaaf Çocuk Atletizmi Bartın Üniversitesi'nde Yapılacak

13.04.2018 - 13:37 | Son Güncellenme:

.

Iaaf Çocuk Atletizmi Bartın Üniversitesinde Yapılacak

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret eden Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Projesi Koordinatörü Necdet Ayaz ve beraberindekiler gerçekleştirilecek ‘IAAF Çocuk Atletizm Semineri’ için bilgi verdi.
Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘IAAF Çocuk Atletizmi Semineri’ 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
Gerçekleştirilecek seminerle ilgili Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret eden Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Projesi Koordinatörü Necdet Ayaz ve beraberindekiler etkinlikle ilgili bilgiler verdi.
Ziyarette, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkuş ve federasyonda görevli öğretim elemanları da katıldı. Ayaz, Türkiye ile birlikte dünyada 196 ülkede gerçekleşen IAAF Çocuk Atletizmi Projesi kapsamın Bartın Üniversitesinde 2 gün sürecek bir program gerçekleştirileceğini kaydederek, “Çocuklarımızın başta atletizm olmak üzere spora kazandırılmasının önemini hepimiz biliyoruz. Attığımız tohumların yakın bir dönemde filizlenip ürünlerini verecektir” dedi.
Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinliğin önemine vurgu yapan Rektör Uzun ise “Ülkemiz, dünyadaki diğer ülkelere bakıldığında sahip olduğu genç nüfusuyla her manada çok önemli avantajlara sahip. Türk sporunun geleceği için çocuklarımızdan başlayarak bu konuya eğilmek çok değerlidir. Bu doğrultuda IAAF Çocuk Atletizmi Projesini önemsiyor, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek programın geleceğimizin sporcuları için bir ışık olacağını düşünüyorum” diye konuştu.