Dünya İbadi: DAEŞ’i tamamen bitirdik

İbadi: DAEŞ’i tamamen bitirdik

10.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, güvenlik güçlerinin Irak-Suriye sınırında kontrolü sağladığını ve terör örgütü DAEŞ’le savaşın bittiğini açıkladı. İbadi, Bağdat’ta yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Suriye sınırının tamamında kontrolü sağladığını kaydetti.

İbadi: DAEŞ’i tamamen bitirdik

İbadi, “Düşmanımız medeniyetimizi yok etmek istedi, ama birliğimiz ve kararlılığımız sayesinde biz kazandık” dedi. DAEŞ’e karşı askeri operasyonlardan sorumlu Korgeneral Abdulemir Yarullah da ülke topraklarının tümünün terör örgütü DAEŞ’ten temizlendiğini bildirdi. Irak ordusu, 17 Kasım’da Anbar vilayetine bağlı ve ülkede DAEŞ’in kontrolündeki son bölge olan Rava kasabasının tamamen kurtarıldığını duyurduktan sonra güvenlik güçlerinin tüm ülke terörden temizleninceye kadar DAEŞ militanlarını takip etmeye devam edeceklerini açıklamıştı.
Öte yandan DAEŞ’ten daha önce kurtarılan Musul kenti yakınlarında bir toplu mezar bulundu. Irak’ta İnsan Hakları Yüksek Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Kayravan kasabasında çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 52 naaşın bulunduğu belirtildi. Kurbanların Musul’u DAEŞ’ten kurtarma operasyonu sırasında öldürüldüklerini belirtiliyor.