İstanbul İbb Başkanı Kadir Topbaş: “15 Temmuz'da Seksen Milyon, Dünyaya Millet Ne Demektir Bunu Gösterdi”

İbb Başkanı Kadir Topbaş: “15 Temmuz'da Seksen Milyon, Dünyaya Millet Ne Demektir Bunu Gösterdi”

14.07.2017 - 16:56 | Son Güncellenme:

.

İbb Başkanı Kadir Topbaş: “15 Temmuzda Seksen Milyon, Dünyaya Millet Ne Demektir Bunu Gösterdi”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, cuma namazı çıkışı 249 şehidin isimlerinin yazılı olduğu panonun önüne gelerek Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. Daha sonra açıklama yapan Topbaş,“15 Temmuz’da seksen milyon, büyük bir aile olarak hep birlikte, vatan, demokrasi, milli irade ve bayrak söz konusu olduğu zaman gerisi teferruattır diyerek, dünyaya millet ne demektir bunu gösterdi” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte cuma namazı çıkışı belediye binası önündeki 249 şehidin isimlerinin yazılı olduğu panonun önüne gelerek Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. Daha sonra basın açıklaması yapan Topbaş, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, ”Seksen milyon, büyük bir aile olarak hep birlikte, vatan, demokrasi, milli irade ve bayrak söz konusu olduğu zaman gerisi teferruattır diyerek, kol kola girmesini bildi ve dünyaya millet ne demektir bunu gösterdi. Bugün burada eğer bu hatırlama ve yad etmeyi yapabiliyorsak yarın seneyi devriyesinde bu yürüyüşümüzü gerçekleştirip hayırla yad edeceğimiz o geceyi birlikte yaşayacaksak, şehitlerimizin bize armağan ettiği gazilerimizin cesaretleri sayesindedir bunu biliyoruz. Dostlar yanımızda sevinç gözyaşları dökmekte ama bu kurguya katılanlar, bu kurgu içerisinde olanlar hayıflanmakta başka senaryoların peşinde olabilirler. Biz kardeşliğimiz pekiştirir kol kola girer seksen milyon olduğumuzu ve büyük bir ailenin bireyleri olduğumuzu ortaya koyduğumuzda inanıyorum ki yarınların Türkiye’sini beraberce başarmış olacağız” şeklide konuştu.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında 15 Temmuz Şehitler Makamı’nın açılışını yapacaklarını söyleyen Başkan Topbaş, “Bir haftadan beri bir etkinlik var, hatırlatma var, anma var. Bununla ilgili yarın özellikle Büyükşehir Belediye’mizin hazırlattığı 15 Temmuz şehitleri makamı diye adlandırdığımız 15 Şehitler Köprüsünün çıkışında Anadolu Yakası’nda bir mekanın açılışını yapacağız ve milletçe hep beraber orada olacağız. Siyasi kimliklerimiz etnik yapılarımız, düşüncelerimiz bir tarafa hatta bu topraklarda yaşayan farklı inançlarda bir tarafa orada bu vatanın bugünkü bağımsızlığını, özgürlüğünü armağan eden şehitlerimizi yad ederken, oradaki yoğunluğumuzla, duruşumuzla dosta bir farklı heyecan ve müjde vereceğiz. Niyetleri kötü olanlarda bu milletten korkulur diyecekler. Orada bir duruş sergileyerek şehitlerimiz yad edeceğiz. Oradaki 15 Şehitleri Makamı’nın açılışını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanımızı Ankara’ya yolcu ettikten sonra burada olacağız. Burada sabaha kadar sabah namazına kadar hayırla dualarla yad edeceğiz” dedi.