Gündem İBB, sanat dergisini kapattı

İBB, sanat dergisini kapattı

17.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Kültür A.Ş tarafından yayımlanan ‘1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi’nin son sayısında yer alan bir fotoğrafta, Erdoğan’la ilgili bir duvar yazısına yer verilmesi sonrası dergi kapatıldı.

İBB, sanat  dergisini kapattı

Dergiden sorumlu üç ismin iş akitleri feshedilirken haklarında da suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı. Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Dergideki yapılan adilik ve ahlaksızlıktır” ifadelerini kullanırken şunları söyledi: “Maalesef çok üzücü bir olay olarak gördüm. Üzüntüm şudur ki 2004’te göreve başladığımdan bu güne zaman zaman, son dönemlerde ise belediye ve şahsım üzerine ciddi bir provokasyon var. Hedefe konulduk anlamak mümkün değil. Dergide gördüğümüz bu olay yenilir yutulur bir olay değil. Tamamen adilik ve ahlaksızlık. Tabii ki suç duyurusunda bulunularak gereği yapılacak, iş akitlerini feshedip dergiyi kapattık” dedi.

‘Manipüle ediliyor’

Topbaş, geçtiğimiz günlerde de 2013 yılındaki bazı fotoğrafların yeni gibi lanse edildiğini belirterek, “Sanki 15 Temmuz’da gibi yansıtmak nasıl bir etik anlayıştır, bunu da anlamak mümkün değil. Ben yargıya müracaat ettim, cevap vermedim. Yine İbn Haldun Üniversitesi’nin tanıtım afişlerinde de oynamalar bize mal edildi. Nedir bu kadar hedefe konulmak, amaç nedir? Ben farklı maksatların farklı amaçların olduğunu anlıyorum. Bir yerlerden manipüle ediliyor. Bir yerlerden bunlar tezgâhlanıyor” diye konuştu.