Ekonomi IBM'den 'Kırmızı Şapka'ya tam '34 milyar $'

IBM'den 'Kırmızı Şapka'ya tam '34 milyar $'

30.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’li IBM, açık kaynak yazılım şirketi Red Hat’ı (Kırmızı Şapka) 34 milyar dolara alıyor.

IBMden Kırmızı Şapkaya tam 34 milyar $

Bu imza, 2015’te Dell’in EMC’yi 63.7 milyar dolara almasının ardından en büyük ikinci teknoloji alımı olarak tarihe geçti. IBM, Red Hat’a hisse başına 190 dolar ödeme yapacak. Böylece IBM, New York borsasında işlem gören Red Hat’ın 26 Ekim Cuma günkü hisse değerinden yaklaşık yüzde 63 fazla ödeme yapacak.

Haberin Devamı

Linux tabanlı rakip

Linux tabanlı profesyonel yazılım şirketi Red Hat’ın satın alınmasıyla IBM’in, kurumsal bulut bilişim hizmetleri sağlayıcılığını genişletmeyi hedeflediği belirtildi.

Analistler 107 yıllık IBM’in bugüne kadar bulut bilişim alanında yavaş kaldığını, bu hamleyle Amazon ve Microsoft gibi rakiplerle yarışma şansı bulabileceği yorumunu yapıyor.

‘Bulut’ stratejisi için

IBM CEO’su Ginni Rometty, bu alımın bulut piyasasında her şeyi değiştireceğini, IBM’nin dünyanın bir numaralı hibrit bulut sağlayıcısı olacağını vurguladı. Rometty, günümüzde şirketlerin maliyetleri kısmak için bilişim gücü kiraladığını belirterek, şirketlerin yüzde 80’inde gerçek ticari değerleri artırmak için uğraştıklarını, bunun da bulutun bir sonraki dönemini oluşturduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

IBMden Kırmızı Şapkaya tam 34 milyar $