Gündem İbni Sina’da tıbbi atık patladı: 1 yaralı

İbni Sina’da tıbbi atık patladı: 1 yaralı

24.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi Acil Servisi önünde dün öğle saatlerinde hastanenin tehlikeli tıbbi atıkları taşıyan kamyonda gaz sıkışmasından kaynaklanan bir patlama meydana geldi.

İbni Sina’da tıbbi atık patladı: 1 yaralı

Patlamada kamyonun şoförü yaralanırken, tıbbi atıkları toplama işinin bir taşeron şirkete verildiği, yaralanan işçinin ise atıkları hem topladığı hem de kamyonun şoförlüğünü yaptığı ortaya çıktı. Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Ayşe Adile Küçükdeveci, “Patlamadan sonra gaz ölçümü yapıldı. Düşük miktarda çıktı.
Tehlikeli bir durum yok” diye konuştu. Küçükdeveci, yaralının yüzünde yanıklar olduğunu söyleyerek, “Genel durumu iyi, bir gece gözlem altında tutacağız” dedi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Bayazıt İlhan ise, “Tıbbi atıklar dikkatle toplanmalı, muhafaza edilmeli ve bertaraf edilmelidir.

AFAD çalışma yaptı
Ayrı meslekler olmasına rağmen, bir işçi hem şoför olup hem atık toplayamaz” ifadelerini kullandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, AFAD KBRN ekibinin, özel üretilmiş cihazlarla yaptığı kimyasal ölçümlerde sızan maddenin formaldehit veya türevleri toksik endüstriyel madde olduğunu belirlediği aktarıldı.