Antalya İBRADI’DA ARTOROS HEYECANI

İBRADI’DA ARTOROS HEYECANI

27.08.2014 - 12:57 | Son Güncellenme:

.

İBRADI’DA ARTOROS HEYECANI

İbradı İlçe Belediyesi, Aktivis Sanatçılar Derneği, Ürünlü Sosyal Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği Uluslararası Alternatif Turizm Kültür Sanat Çalıştay ve Festivali (ARTOROS) Antalya’nın İbradı İlçesi’nde başladı.
Bu yıl ilki düzenlenen Çalıştay’da katılımcı sanatçılar anıt ağaç ‘Arapastık Kestanesi’ ,Yörük Ali Konağı, Muammer Aksoy Kültür Evi, Ürünlü Köyü sokakları başta olmak üzere pek çok ayrı mekana kurdukları atölyelerde resimden müziğe heykelden, el sanatlarına pek çok sanat dalında workshop yaptılar.
İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da workshop çalışmalarına katılarak Yörük Ali Konağı’nda sanatçılarla birlikte tuval üzerine yağlı boya çalışması yaptı.
Gün boyu devam eden ve halkın yoğun ilgisini ve beğenisini kazanan ARTOROS kapsamında düzenlenen Neslihan Yazıcılar ile Ümit Yaşar Işıkhan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte ise emeği geçenlere çeşitli hediyeler verildi. Fotoğraf sanatçıları Cengiz Karlıova, Erkan Kalenderli, İbrahim Göksungur’un fotoğraf sunumları yaptığı gecede Reona Takashi ve Arzu Gök, Karacaoğlan müziklerini yorumladı. Pek çok sanatçının şiir dinletisi sunduğu gecede ayrıca piyano sanatçısı Arda Karaoğlu ile birlikte Türk şarkılarını caz yorumu ile söyleyen sanatçı Sevil Esen büyük beğeni topladı. EXPO 2016 katılımcısı Şule Özkan’ın da plaket aldığı gecenin sonunda mahalli sanatçı Sami Demircioğlu İbradı’ya özgü yöresel ezgileri seslendirdi.
İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru yaptığı konuşmada, “ARTOROS ile sanat Toroslar’da halkla buluştu. Bu yıl ARTOROS’un ilkini gerçekleştirdik. Biz her zaman sanat ve sanatçımızın yanında olacağız. Bu etkinliğimiz her yıl gelenekselleşerek devam edecek” dedi. Bir başka büyük etkinlik olan Altınbeşik Üzüm Turizm ve Kültür Festivali’nin de 5-7 Eylül tarihleri arasında gene İbradı’da yapılacağına dikkat çeken Başkan Küçükkuru, “Bu etkinliğimize de tüm vatandaşlarımız davetlidir. Bu yıl İbradı sanatla iç içe olacak” diye konuştu.